Türk bayrağının indirilmesine soruşturma

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kapatma eyleminde hayatını kaybeden bir kişinin cenazesinde çıkan olaylarda, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın tel örgülerini aşarak Türk bayrağının indirildiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.     Di

Google Haberlere Abone ol
Türk bayrağının indirilmesine soruşturma

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kapatma eyleminde hayatını kaybeden bir kişinin cenazesinde çıkan olaylarda, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın tel örgülerini aşarak Türk bayrağının indirildiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Lice ilçesinde, meydana gelen çatışmada ölen kişinin cenazesinin defnedilmesi amacıyla Yeniköy Mezarlığı'nda toplanan grup içerisinde bulunan şüpheliler tarafından, Yeniköy Mezarlığı yanında bulunan 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı kuzey tali nizamiyesinde gönderde bulunan Türk bayrağını indirip fırlattığının anlaşıldığı kaydedildi.

    Açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca bayrağımızı gönderden indiren ve fırlatan şüpheli ile olaya karışan suç ortağı diğer şüpheliler hakkında Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. ve 8. maddesi ile Türk Ceza Kanunu'nun 300/1 ve 314/2 maddesi uyarınca soruşturma başlatılmıştır." denildi.

CİHAN

Yorumlar