Türk askerler Erdoğan'ı devirebilirmiş

Türkiye ve Erdoğan aleyhinde ülke içinde ve uluslararası kamuoyunda yürütülen propagandalar son günlerde farklı bir boyut kazandı. Özellikle, Türkiye bağlantılı bazı uluslararası odaklar, darbe söylentilerini yeniden hortlatmaya başladı. Son olarak Rus basını konuyu gündeme getirmeye başladı

Google Haberlere Abone ol
Türk askerler Erdoğan'ı devirebilirmiş

Son Haberler Logo

Bir zamanlar Türkiye'nin günmedimini sık sık meşgul eden darbe söylentileri yeniden dolaşıma sokuldu. Son günlerde medyada bazı köşe yazarları ve gazeteler darbe içerikli haberlere ağırlık verirken; bunlara ABD'den bazı Neoconların da destek verdiği görülüyor.

Son olarak dün ABD'de bir makale kaleme alan Erdoğan ve Türkiye düşmanı Michel Rubin'in makalesi Türkiye'de başta 'ulusalcı medya olmak üzere' bazı kesimler tarafından yoğun ilgi gördü. 

Rubin'den sonra Hürriyet'te de benzer bir haber çıktı. Ahmet Hakan imzalı söyleşi haberde Ergenekon sanıklarından eski TSK mensubu Dursun Çiçek'e ordudaki darbe ihtimali soruldu.

Ahmet Hakan, TSK içinde darbe yapabilecek Gülen Cemaati'ne bağlı isimler olup olmadığını sordu. Dursun Çiçek ise TSK içinde darbe yapabilecek cemaat mensuplarının çok az olduğunu savundu. 

ŞİMDİ DE RUS BASINI

Darbe söylentilerinin bilinçli bir şekilde gündemde tutulduğu görülüyor. Çünkü günler öncesinden yayınlanan Rubin'in makalesi bugün de Rus kaynakla SputnikNews'te kendine manşetten yer buldu. 

Sitenin bugünkü manşetinde Rubin'in makalesi tırnak içinde verilerek, "Türk askerler Erdoğan'ı devirebilir" başlığı atıldı. 

Haberin spotunda ise, "ABD'nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Michael Rubin, Türkiye'de askeri darbe olasılığının yüksek olduğunu savundu." diye yazdı. 
 

Yorumlar