'Türk-Alman Ekonomi Günü' toplantısı Çorum'da düzenlenecek

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından iki ülke arasındaki ticaret hacmin gelişmesi, ticari bağların kuvvetlenmesi ve karşılıklı yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla ''Türk-Alman Ekonomi Günü'' adı altında gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
'Türk-Alman Ekonomi Günü' toplantısı Çorum'da düzenlenecek

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından iki ülke arasındaki ticaret hacmin gelişmesi, ticari bağların kuvvetlenmesi ve karşılıklı yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla ''Türk-Alman Ekonomi Günü'' adı altında gerçekleştirilen organizasyonun 13'ncü Çorum'da yapılacak.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türk-Alman Ekonomi Günü etkinliğine Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl'ün yanı sıra Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO Steven Young ve Siemens, Mercedes, MAN gibi firmaların da aralarında bulunduğu 18 Alman firmasının Türkiye temsilcileri ve üst düzey yöneticileri organizasyona katılacağı belirtildi.

Etkinlikte ayrıca, Çorumlu iş adamları ile Alman iş adamları ve danışmanlık firmalarının yetkililerinin ikili görüşmeler yapılacağı belirtilerek şu görüşleri yer verildi: ''İhracatı her geçen yıl artan ilimiz iş dünyası için Almanya, önemli bir pazar konumundadır. Türk-Alman Ekonomi Günü etkinliğinin, karşılıklı dış ticaretin gelişmesinde önemli bir kırılma noktası olacağı öngörülmektedir. ''denildi.

CİHAN

Yorumlar