Turistler, dağ bisikleti turlarıyla köy hayatını tanıyor

Alman ve İskandinav turistler dağ bisikleti turlarıyla köyleri tanıyor. Uluslararası Bisiklet Federasyonu'nun(UCI) belirlediği 'en iyi dağ bisikleti yapım parkuru' arasında Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesinde yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Turistler, dağ bisikleti turlarıyla köy hayatını tanıyor

Alman ve İskandinav turistler dağ bisikleti turlarıyla köyleri tanıyor. Uluslararası Bisiklet Federasyonu'nun(UCI) belirlediği 'en iyi dağ bisikleti yapım parkuru' arasında Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesinde yer alıyor.

Alman ve Kuzey Avrupa ülkesi amatör, hobi ve profesyonel bisiklet tutkunları yılın 12 ayı Manavgat Oymapınar'da pedal çeviriyor. Adventure-Park sahibi Ömer Arslan, 2 barajın bulunduğu Oymapınar beldesinde dağ bisikleti turlarına başladıklarını söyledi. Turlara genelde başta Almanlar olmak üzere Avrupa ve İskandinav ülkesi pedal tutkunlarının ilgi gösterdiğini belirten Arslan, turistlere tura çıkmadan önce harita üzerinde gidecekleri yerler hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Dağ bisikleti turları için bisikletleri, 19 Euro'ya kiraya verdiklerini belirten Arslan, Avrupalı turistlerin bisiklet turlarıyla aynı zamanda Manavgat'ın köy hayatı ve bölgenin doğal ve tarihi güzellikleriyle ilgilide bilgi sahibi olduklarını kaydetti. Bölgede her geçen gün dağ bisikleti turlarına ilgilin arttığını belirten Arslan, bunda Oymapınar'ın doğal güzelliğiyle, köylerin bozulmamış doğal güzelliği ve köylülerin tura katılanlara gösterdiği yakın ilgi ve alakanın etkiliği olduğunu söyledi. Arslan, "Bölgemizde dağ biskleti turları her geçen gün artış gösteriyor. Manavgat'a deniz,kum ve güneş turizmi için gelen Avrupalı ve İskandinav ülke turistleri Oymapınar ve köylerinde bisiklet turuna çıkarak Torosların doğa güzelliğini görüyor. Seleukeia Antik Kent ve Oymapınar'da Roma döneminde kalma tarihi su kenarlarını gezerek tarihi yolculuk ediyor. Oymapınar pedal tutkunları için özel bir yer. Dağ bisikleti turları aynı zamanda köy turizmini canlı tutuyor. " ifadelerini kullandı.

Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, beldelerinin 4 yıl önce UCI tarafından dünyada en iyi dağ bisikleti parkur alanı yeri olarak gösterildiğini söyledi. Beldelerinde dağ bisiklet turlarının her geçen gün arttığını belirten Güven, başta Almanlar olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri bisiklet takımlarının ilkbahar, sonbahar ve kış antremanlarının Oymapınar'da yaptığını kaydetti.

Bisiklet turlarının bölgede doğa sporları ve eko turizmini canlı tuttuğunu belirten Güven, bisiklet tutkunlarının turlarla köy hayatını yakından tanıdıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Torosların tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması ve bilinmesi için Oymapınar'da doğa sporları, sağlık, eko ve dağ bisikleti turlarını desteklediklerini söyledi.

Manavgat-Oymapınar, Oymapınar-Ürünlü köyü Altınbeşik Mağarası arası bisiklet turlarının canlı tutulması gerektiğinin altını çizen Arıcı, böylece Manavgat ve Side'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin Oymapınar ve İbradı ilçesi ile Ormana beldesinin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı elde edeceklerini ifade etti. Arıcı, "Bilindiği üzere Avrupa ülkelerinde bisiklet sporu çok yaygın. Oymapınar ve Manavgat'ın köyleri dağ bisikleti sporu yapımına çok elverişli. Bisiklet turları bölgede eko ve doğa sporu turizmi sürekli canlı tutuyor. Bölge destinasyonuna gelen Avrupalı turistler böylece Torosların doğal güzelliği ve köy hayatını yakından tanıyarak kırsal alanda turizmi canlandırıyor. " dedi.

Çardak köyü muhtarı bisiklet turlarıyla son 3 yıl içinde başta Almanya olmak üzere 200'ün üzerinde bisiklet sporcusunun pedal çevirerek köylerini gezdiğini söyledi. Bisiklet turlarının köylerinin Avrupa ülkelerinde tanınmasını sağladığını belirten Mutlu, köylerinde dağ bisikleti turlarının yaygınlaşmasını istediklerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar