Turistik tesisler yerle bir oldu!

Aksaray'da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, Ihlara İlçesi'nin turizm merkezlerinden Belisırma Beldesi'nde sele dönüştü.

Google Haberlere Abone ol
Turistik tesisler yerle bir oldu!

Beldede turistler için hazırlanmakta bulunan ve dere kenarında bulunan restoranların kameriyeleri sel suları ile yıkıldı. Nostaljik hasır çadırlar ve doğu köşeleri yerinden sökülerek sel sularına kapıldı. 

Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, tesirli bulunan yağış ve dağlardaki karların erimesiyle oluşan sel sularının, bilhassa Belisırma Beldesi’nde tesirli olduğunu söyledi. Dere yatağından akarken yükselen suların turistler için hazırlanmakta bulunan mekanları yıktığını anlattı. Ekili arazilerin de ziyan gördüğünü belirten Başkan Yılmaz, "Dere yatağından taşan sular ekili arazileri de kapladı. Çiftçimizin ürünleri sular altında kaldı. Yaşanan olayın peşinden hasar tespiti çalışması yapacağız’’ dedi.

Sel sularının elektrik direklerine de ziyan verdiğini anlatım eden Başkan Yılmaz, dün akşamdan itibaren elektriklerin de kesik olduğunu anlatım etti. Elektriğe bağlı şekilde suların da kesik olduğunu söyledi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar