'Türel yetki alamasa da Konyaaltı’ndan Büyükşehir sorumlu'

Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Emlak’ın tahsisi gereği, Konyaltı sahilinin temizlik, aydınlatma, güvenlik gibi rutin işlerinden Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğunu söyledi.Basın toplantısı düzenleyen...

Google Haberlere Abone ol
'Türel yetki alamasa da Konyaaltı’ndan Büyükşehir sorumlu'

Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Milli Emlak’ın tahsisi gereği, Konyaltı sahilinin temizlik, aydınlatma, güvenlik gibi rutin işlerinden Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğunu söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Muhittin Böcek, Konyaaltı sahilinin işletilmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yönetime yetki vermemesiyle başlayan tartışmaları değerlendirdi. Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in “MHP ve CHP’nin oylarıyla Konyaaltı sahipsiz kalmıştır.” yönündeki ifadelerinin siyaseten söylenmiş sözler olduğunu söyledi. Konyaaltı sahilinin ‘ucuz politika malzemesi’ yapılmamasını isteyen Böcek, Türel’e AKP Genel Başkan Yardımcısı iken ‘Niye destek vermediğini?’ sorarak, “Sahili siyasete alet edenler kendileridir.” dedi.

1999 yılından 2012’ye kadar işlettikleri Konyaaltı sahilini tuvaletleri, yürüyüş yolları olmayan bir haldeyken aldıklarını ve Türkiye’ye örnek olan bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Böcek, Menderes Türel’in yetki alamadığı oylamanın ardından sarf ettiği “Konyaaltı sahipsiz kalmıştır.” yönündeki sözleri için “Konyaaltı Belediye Başkanı ve personeli sahili sahipsiz bırakmayacaktır.” karşılığını verdi.

GÜZEL BAŞLAMIŞTIK

Antalya’da sahile kıyısı bulunan 12 ilçe belediyesi olduğunu, oraların başkanlarının Konyaaltı Belediyesi’nin başına gelenlerle aynı akıbeti yaşamaktan endişe ettiğini savunan Böcek, Menderes Türel’den empati kurmasını istedi. Böcek, ilçe başkanlarının kendi sahillerinin de ellerinden gitmesi endişesi taşıdığını iddia etti. Türel’le güzel başladıklarını, kendisini ziyarete gittiğinde Menderes Türel’in sözlerine inandığını dile getiren Böcek, “Hala da inanmaya devam ediyorum.” diye konuştu.

BEN DE TAAHHÜT EDİYORUM

Konyaaltı sahilinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesinin politik olduğunu savunan Böcek, “Seçimi Mustafa Akaydın kazansaydı tereddütsüz Konyaaltı Belediyesi’ne verilirdi. Politik mi değil mi? Halkın takdirine bırakıyorum. İktidar olanlar buna bir çare bulmalıydı. Bugün Konyaaltı Belediyesi’ne versinler 120 günde yetiştireceğim.” ifadelerini kullandı.

Menderes Türel’in, Konyaaltı’nın halk sahili haline getireceği, şemsiye ve şezlonglardan ücret alınmayacağı vaadinde bulunduğu hatırlatılan Böcek, “Türel ne söylediyse, taahhüt ettiyse ben de taahhüt ediyorum. Günlük 40-50 bin kişinin denize girdiği sahilde vatandaşlarımız mutlu olsun yeter.” dedi.

Böcek, bir soru üzerine Menderes Türel ile bir araya gelip son durumu istişare etmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

AÇILIŞ VE KONSER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Soma’da meydana gelen maden faciasına Konyaaltı Belediyesi de duyarsız kalmadı. Konyaaltı Belediyesi Spor Kompleksi’nin 19 Mayıs 2014 günü yapılacak açılışı ve kutlamaları ile Kıraç Konseri iptal edildi.

CİHAN

Yorumlar