Tunceli'de yüzlerce öğrenci Berkin Elvan için yürüdü

Tunceli’de önceki akşam Berkin Elvan için yürüyüş gerçekleştiren grup ile polis arasında yaşanan çatışmaların ardından başlayan eylemler sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'de yüzlerce öğrenci Berkin Elvan için yürüdü

Tunceli’de önceki akşam Berkin Elvan için yürüyüş gerçekleştiren grup ile polis arasında yaşanan çatışmaların ardından başlayan eylemler sürüyor. Berkin Elvan için toplanan yüzlerce lise öğrencisi şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Atatürk Mahallesi'nde bir araya gelen yüzlerce lise öğrencisi, Berkin Elvan’nın fotoğraflarını ve pankartını taşıyarak yol boyunda yürüyüşe geçti.Yürüyüş boyunca sık sık slogan atan gruba, diğer okullardaki öğrenciler katılarak destek verdi. Tunceli şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, şehir merkezinde vatandaşlar tarafından alkışlanarak karşılandı. Kalabalık öğrenci grubu daha sonra AK Parti Tunceli İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. AK Parti binası önünde yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi gerçekleştiren grup daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde oturma eylemi düzenledi. Burada yolu trafiğe kapatarak bir süre slogan atan grup daha sonra Polis Karakolu'nun önünden geçerek Seyit Rıza Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis karakolunun önünden geçen öğrencilerin olay yaşamaması için vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı.
CİHAN

Yorumlar