Tunceli’de 15 bin kişi siyah kıyafet giyerek Soma için yürüdü

Tunceli’de 15 bin kişi, Soma’da maden faciasında çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesini siyah kıyafet giyerek protesto etti. Kent merkezinde bulunan esnaflar da kepenklerini kapatarak, eyleme destek verdi.Soma’da maden ocağında 282 işçinin...

Google Haberlere Abone ol
Tunceli’de 15 bin kişi siyah kıyafet giyerek Soma için yürüdü

Tunceli’de 15 bin kişi, Soma’da maden faciasında çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesini siyah kıyafet giyerek protesto etti. Kent merkezinde bulunan esnaflar da kepenklerini kapatarak, eyleme destek verdi.

Soma’da maden ocağında 282 işçinin hayatını kaybetmesini üzerine 1 günlük grev yapan sendikalar, işçi ölümlerini protesto etmek için sabah saatlerinde bir araya geldi. Önce iş yerleri önünde hayatını kaybeden işçilerin anısına saygı duruşunda bulunan kalabalık, daha sonra giydikleri siyah elbiselerle şehir merkezinde tur attı. Öğrenci ve öğretmenlerin de siyah elbise giyerek destek verdiği yürüyüşte, Soma’da yaşananların cinayet olduğuna dikkat çekildi.

Tunceli şehir merkezinde, uzun yıllardan sonra ilk kez büyük bir katılımın yaşandığı yürüyüşte çok sayıda vatandaş işçi bareti taktı. Şehir merkezinde esnafların da dükkanlarını kapatarak destek verdiği yürüyüşte kalabalık, Seyit Rıza Parkı'na geldikten sonra Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapattı. Burada, hayatını kaybeden işçilerin anısına saygı duruşunda bulunan kitle daha sonra sessizce dağıldı.

“SOMA PROTESTOSUNA 3 GÖZALTI”

Tunceli’de Soma’da yaşanan işçi ölümlerini protesto eden bir grup, akşam saatlerinde şehir merkezinde yolu trafiğe kapatıp ateş yaktı. Şehit Nahit Bulut Polis Amirliği'ni taş yağmuruna tuttu. Göstericilere TOMA ile müdahale eden polis 3 göstericiyi gözaltına aldı.

“TUNCELİ BAROSU İŞÇİ ÖLÜMLERİNİ PROTESTO ETTİ”

Tunceli Adliye binası önünde bir araya gelen Tunceli Barosu'na bağlı avukatlar ise Soma’da yaşanan işçi ölümlerine neden olan faillerin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirtti. Avukatlar, Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları olarak, işçilere yaşatılan bu katliamın sorumluları adalet önünde hesap verene kadar ailelerin yanında olacaklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar