Tuna: TORTEK ile üreten elleri oluşturduk

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) ile üreten eller oluşturduklarını söyledi. Başkanı Tuna, Çukurova Mahallesi’ndeki dikiş nakış kursunun yıl sonu sergisini açtı. Programın açılış konuşmasını...

Google Haberlere Abone ol
Tuna: TORTEK ile üreten elleri oluşturduk

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) ile üreten eller oluşturduklarını söyledi.

Başkanı Tuna, Çukurova Mahallesi’ndeki dikiş nakış kursunun yıl sonu sergisini açtı. Programın açılış konuşmasını yapan Çukurova Mahallesi Muhtarı Muzaffer Filiz, mesleki eğitim kursları açarak bayanların meslek sahibi olmasına imkan sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sosyal belediyecilik anlamında en çok övündükleri projelerinden birinin TORTEK olduğunu vurguladı.

Tuna, belediyeye yeni bağlanan mahallelerde de değişik branşlarda kurs merkezleri açacakları bilgisini verdi. TORTEK ile 13 merkezde, 51 eğitim sınıfında, 26 branşta 76 usta öğretici ile bugüne kadar 14 bin 500 kişiye mesleki eğitim verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, şöyle devam etti: “Açtığımız TORTEK merkezleri, birbirlerini hiç tanımayan insanları kaynaştırıp, dostlukların kurulmasına vesile olan bir yapı haline geldi. Bayanların el becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle, üreten eller oluşturuyoruz. Kursiyerlerimizin, ürettikleri bu ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamak ve önünü açmak adına bölgemizde çeşitli noktalarda satış merkezleri de oluşturduk.”

Çukurova Mahallesi’nde yeni bir kurs merkezi inşa ettiklerini sözlerine ekleyen Tuna, bu merkezde taleplere göre değişik branşlarda eğitimler vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından mezun olan kursiyerlere sertifikaları verildi, serginin açılış kurdelesi kesildi, sergi gezildi.

CİHAN

Yorumlar