Tuna: Hobi bahçelerini en kısa zamanda hizmete sunacağız

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yeni dönem projeleri arasında yer alan hobi bahçelerini hazırlayarak en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti. Tuna, Korukent Mahallesi’nde 25 bin metrekare alanda hayata...

Google Haberlere Abone ol
Tuna: Hobi bahçelerini en kısa zamanda hizmete sunacağız

Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yeni dönem projeleri arasında yer alan hobi bahçelerini hazırlayarak en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti.

Tuna, Korukent Mahallesi’nde 25 bin metrekare alanda hayata geçirilecek olan Hobi Bahçesi Proje Alanı’ndaki sondaj çalışmalarını inceledi. Yeni dönem projeleri arasında yer alan hobi bahçelerini hazırlayarak en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunacaklarını anlatan Tuna, projeyle özellikle emekli ve yaşlıları sosyal hayatın içine çekmek istediklerini vurguladı. Hobi bahçesinin arka kısmında bulunan çamlık alanı da piknik alanı olarak düzenleyeceklerinin de bilgisini veren Başkan Tuna, "Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan hobi bahçelerini ilçemizde kuracağız.

Korukent Mahallesi’nde hazırlayacağımız hobi bahçesi için ilk etapta yer altı su kaynaklarını kullanarak artezyen kuyuları açtık. Hobi bahçesi sahibi olan vatandaşlarımız, burada diledikleri sebze ve meyveyi sağlıklı ve doğal ortamda yetiştirebilecekler ve aile ortamında piknik yapabilecekler." dedi.

Toroslar Belediyesi olarak 11 yılda 106 bin metrekare olan yeşil alan miktarını 900 bin metrekareye ulaştırdıklarını vurgulayan Tuna, şöyle devam etti: "İlçedeki yeşil alanların su ihtiyacını karşılamak amacıyla yer altı sularını değerlendirmek istiyoruz. Bu nedenle sondaj vurduğumuz 5 alanda suya ulaştık. Bu kaynakları oluşturduğumuz yeşil alanların sulanmasında kullanacağız."

CİHAN

Yorumlar