TÜMSİAD üyesi işadamları 203 ünite kan bağışladı

Kızılay’ın Beşir Derneği ile birlikte düzenlediği “Bir Damla Bin Umut” kampanyasına Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi üyesi işadamları 203 ünite kan bağışında bulundu.Park 328 AVM’de iki gün devam...

Google Haberlere Abone ol
TÜMSİAD üyesi işadamları 203 ünite kan bağışladı

Kızılay’ın Beşir Derneği ile birlikte düzenlediği “Bir Damla Bin Umut” kampanyasına Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi üyesi işadamları 203 ünite kan bağışında bulundu.

Park 328 AVM’de iki gün devam eden kan bağışına işadamları yoğun ilgi gösterdi. “Bir Damla Bin Umut” kampanyasına destek veren TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, sosyal projelere önem verdiklerini söyledi.

Türkiye'deki yıllık kan bağışı oranının nüfusun yüzde 1’i olduğuna dikkat çeken Özkardeş, gönüllü kan bağışçı sayısının mutlaka artması gerektiğini söyledi.

Geçmiş yıllara göre kan bağışında toplumsal duyarlılık oluştuğunu ifade eden Özkardeş, “Bugün bir başkasının ihtiyacı olan kan yarın bizim için acil bir ihtiyaç olabilir. Her yıl yüzlerce kişinin hastalık ya da kaza sonrası kan bulunamadığı için hayatını kaybettiği acı bir gerçektir. Her an başımıza bir şeyler gelebileceğini unutmayalım.” diye konuştu.

“Bir Damla Bin Umut” kampanyası ile toplumda kan bağışına olan ilginin artmasını hedeflediklerini söyleyen Beşir Derneği Osmaniye Temsilcisi Zülgarneyin Avşar, Nisan ayında 14 Bin 811 bağışçı tarafından 54 Bin 820 ünite kanın Kızılay’a bağışlandığını açıkladı.

Osmaniye’de iki gün devam eden kampanyaya 203 ünite kan bağışında bulunan TÜMSİAD Osmaniye Şubesi’ne teşekkür eden Avşar, “2013 yılında başlayan “Bir Damla Bin Umut” kan bağış kampanyasına Türkiye genelinde 36 Bin ünite kan bağışı yapıldı. Hedefimiz 2014 yılında 250 noktada 100 Bin ünite kan bağışı sağlamak.” dedi. CİHAN

Yorumlar