TÜMSİAD Başkanı Balabanoğlu: 2023 hedeflerine odaklandık

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
TÜMSİAD Başkanı Balabanoğlu: 2023 hedeflerine odaklandık

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi. Yoğun kalıtımın olduğu genel kurulda TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu güven tazeleyerek yenide başkanlığa seçildi.

    TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu, 2013’de Türkiye ekonomisini önemli derecede etkileyen bazı unsurların gözlemlendiğini belirterek “Bunlardan biri de, Türkiye’nin alternatif ticaret pazarı olarak belirlediği, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan siyasi kriz olmuştur. Bu bölgede Türkiye ekonomisinin de payı maalesef azalmıştır. Ama bizler bu olumsuz etkilenmeyi olumluya çevirmek için neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. BTSO ile birlikte yaptığımız işbirliklerinde de bu yönde çaba sarf ediyoruz. Biz TÜMSİAD ailesi olarak, 2023 hedeflerine odaklandık ve Avrupa’nın ilk 10 ekonomisinin içinde yer almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

    Türkiye’nin artık mal ithal değil, ihraç eden bir ülke olma yolunda olduğunu belirten Balabanoğlu, “2023 hedeflerimiz doğrultusunda her şey olumlu yönde ilerlerken 2013 yılının son günlerinde yaşananlar ekonomide bazı sıkıntılara neden olmuş, bu durum hepimize zarar vermiştir. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edip mevcut durumdan toparlanarak çıkacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar