'Tüm kargaşaların arkasında Peygamberimizi(sas) tam anlamamak yatıyor'

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, İslam toplumlarının içine düştükleri sosyal, siyasal ve ekonomik açmazlar ile kargaşaların, Peygamberimiz Hz.

Google Haberlere Abone ol
'Tüm kargaşaların arkasında Peygamberimizi(sas) tam anlamamak yatıyor'

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, İslam toplumlarının içine düştükleri sosyal, siyasal ve ekonomik açmazlar ile kargaşaların, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) hala yeterince anlaşılmadığının göstergesi olduğunu belirtti.

Altıntaş, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Son dönemde iş dünyasının aradığı hoşgörü ve huzurun yüce Peygamberimiz’in (sas) sözleri ve yaşantısıyla verdiği mesajla bulunacağından hiç şüphemiz yoktur.” dedi. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (sas) dünyayı şereflendirişinin 1443. yıldönümünün idrak edildiğine değinen Altıntaş, şöyle devam etti: “Daha Peygamberlik makamına ulaşmadan ‘El-Emin’ sıfatını alan, iyiliği, doğruluğu ve güvenilirliği ile insanlığa örnek olan Peygamberimiz, hikmetli sözleriyle de ümmetini yanlıştan ve sapıklıktan korumaya çalışmıştır. ‘Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmana teslim etmez. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah(cc)'da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman’ın sıkıntısını giderirse, Allah(cc) da onun kıyamette bir sıkıntısını giderir. Kim de bir Müslüman’ın ayıbını örterse Allah(cc) da onun ayıbını örter’ diyen sevgili Peygamberimiz (sas), Müslümanlar arasında sevgi, saygı ve kardeşliğin yayılmasında en güzel örneği teşkil etmektedir.”

İslam toplumlarının içine düştükleri sosyal, siyasal ve ekonomik açmazlar ve kargaşaların, Peygamberimiz’in(sas) hala yeterince anlaşılmadığının kanıtı olduğunu dile getiren Altıntaş, “Bir zamanlar insanlığı aydınlatan İslam coğrafyasının bugün ne yazık ki kan, gözyaşı ve terör belasıyla anılır olması, Müslümanların hiç hak etmediği bir manzaranın resmini çizmektedir. Son dönemde aradığımız hoşgörü ve huzurun yüce Peygamberimiz’in(sas) sözleri ve yaşantısıyla verdiği mesajla bulunacağından hiç şüphemiz yoktur. Peygamber Efendimizin hayata dair bütün uygulamaları halen en büyük yol gösterici olarak önümüzde durmaktadır. Bu Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in bizlere bırakmış olduğu iman ve ahlak mirasının çok daha iyi anlaşılmasını temenni ediyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar