“Tüketici şikâyetinin yüzde 90'ı bankalar”

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı ve Ticaret İl Müdür Vekili Salih Coşkun, Hakem Heyeti'ne yapılan tüketici şikâyetlerinin 2014 yılının yaklaşık ilk çeyreğinde 6 bin 700’e ulaştığını, yıl sonuna kadar 20 bin seviyesine ulaşmasını ön gördüklerini sö.

Google Haberlere Abone ol
“Tüketici şikâyetinin yüzde 90'ı bankalar”

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı ve Ticaret İl Müdür Vekili Salih Coşkun, Hakem Heyeti'ne yapılan tüketici şikâyetlerinin 2014 yılının yaklaşık ilk çeyreğinde 6 bin 700’e ulaştığını, yıl sonuna kadar 20 bin seviyesine ulaşmasını ön gördüklerini söyledi.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Salih Coşkun,15-21 Mart tarihleri arasında Dünya Tüketiciler Haftası olarak kutlanacağını kaydetti. Coşkun, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Bu haftanın daha bilinçli, araştırıcı, haklarını doğru kullanan tüketicilerin ve ülkenin kalkınmasında önemli rol oynayan basiretli tacirlerin oluşmasına, sağlıklı bir ekonomik gelişmeye yardımcı olmasını diledi.

Ticaret İl Müdür Vekili Salih Coşkun, tüketici Hakları bilincinin her geçen yıl daha da artarak devam ettiğini belirterek, “Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne yapılan toplam müracaat 2012 yılında bin 603 iken 2013’te 6 binin üzerinde olmuştur. 2014 yılının yaklaşık ilk çeyreğinde bu sayı 6 bin 700 civarındadır. Yıl sonuna kadar 20 bin seviyesine ulaşabileceği tahmin edilmektedir. Bu da tüketici bilincinin ne kadar arttığını göstermektedir ve memnuniyet vericidir.” şeklinde konuştu.

Tüketici şikayetlerinin yüzde 90’ının bankalarla ilgili şikayetlerden geldiğini kaydeden Coşkun, diğer şikayetlerin ise kapıdan ve mesafeli satışlarla ilgili olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar