TÜDEMSAŞ’a girmek için nüfusunu Sivas'a aldıranlara takip

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi A.Ş'nin (TÜDEMSAŞ) alacağı 82 teknisyen için 246 kişinin başvurması ve şartnamede “Sadece Sivas ve ilçelerinde ikamet edenler başvurabilir” yazmasına rağmen diğer illerden başvuru kabul edildiği iddiası...

Google Haberlere Abone ol
TÜDEMSAŞ’a girmek için nüfusunu Sivas'a aldıranlara takip

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi A.Ş'nin (TÜDEMSAŞ) alacağı 82 teknisyen için 246 kişinin başvurması ve şartnamede “Sadece Sivas ve ilçelerinde ikamet edenler başvurabilir” yazmasına rağmen diğer illerden başvuru kabul edildiği iddiası üzerine inceleme başlatıldı. Valilik başta olmak üzere TÜDEMSAŞ ve ilgili kurumlara konuyla ilgili olarak çok sayıda şikâyet dilekçesinin gitmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Başvuru listelerinde 60’ın üzerinde adayın doğum yerinin başka illerden olması şikâyet sayısını artırdı. Başvuru alınmadan önce TÜDEMSAŞ’ın valilik kanalı ile il ve ilçe nüfus müdürlüklerine bilgi vererek bu konuda hassas olmalarını istemesine rağmen bazı adayların ikametini Sivas’ta göstererek başvuru yaptığı öne sürülüyor. Şirket yetkilileri başvuru yapan adaylarının bir kısmının başka illerden olduğu ile ilgili kendilerine de şikayet geldiğini belirterek, konu üzerinde titizlikle durduklarını kaydetti.

GEÇEN YIL 85 KİŞİ LİSTEDEN ÇIKARILDI

Geçtiğimiz yıl yapılan alımlarda da dışarıdan ikamet aldıran adayların çıkması üzerine, emniyet kanalıyla yapılan soruşturma sonrası başvuruları kabul edilen adaylar arasından 85 adayın başka illerden olmasına rağmen TÜDEMSAŞ’a başvurmak amacıyla ikametini Sivas’a aldırdığı tespit edilerek listelerden çıkarılmıştı.

DIŞARIDAN GELENLER ARAŞTIRILIYOR

Geçen yılki sorunla karşılaşmak istemeyen şirket yönetimi, başvuru sahipleriyle ilgili araştırma yaparak adayların ikametlerinde inceleme yapmaya hazırlanıyor. Ortak bir havuz kuran bazı şahısların illerde yapılacak iş alımlarını takip ederek ikametlerini sık sık değiştirdiği iddia ediliyor. İl ve ilçe Nüfus müdürlüklerinde yapılacak araştırmada listede yer alan adayların ikametini Sivas’a aldırıp aldırmadığına bakılacak. Dışarıdan geldiği tespit edilen başvuru sahipleri listeden çıkarılarak İşkur’dan yedek liste talep edileceği belirtildi. Araştırma nedeniyle işçi alımının 1 ay kadar gecikebileceği belirtilerek, araştırmanın bitmesi durumunda Ramazan ayı girmeden sınavın yapılmasının planlandığı ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar