TÜBİTAK Proje Yarışması'na Erzurum bölgesi 26 proje ile katılacak

Erzurum'da, 45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni, Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK Proje Yarışması'na Erzurum bölgesi 26 proje ile katılacak

Erzurum'da, 45. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni, Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlendi. Bu yıl 2078 proje arasından 26 proje Ankara’da 5-6 Mayıs'ta TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan sergide Erzurum bölgesini temsil edecek.

Ödül töreninde konuşan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “Bilimsel proje, bilimsel araştırmaları kullanarak proje yapmaktır. Bu araştırma ilgilenilen, bir konu hakkında bilgi toplama, gözlem ve deneyler yapma, daha sonra deney sonuçlarını düzenleyerek rapor haline getirme ve en sonunda tüm bulguları bir ortamda ya da yarışmada sunmayı içerir. Bu yıl Ardahan, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden oluşan 2078 adet proje başvurusu yapılmıştır. Bölgemiz bu sayı ile 12 bölge içerisinde birinciliğe yükselmiştir. Bu projelerden 100 tanesi jüri üyelerimiz tarafından belirleniş ve ATASEM’de sergilenmiştir. Birinci olan 26 projemiz Ankara’da 5-6 Mayıs tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan sergide bölgemizi temsil edecektir.” dedi.

Atatürk üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu ise ödül kazanan ve proje sunumuna çağrılan öğrencileri gönülden tebrik ederek, “Bunda katkısı olan sayın valimiz, il milli eğitim müdürümüz, koordinatör Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve emeği geçen bütün idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim. 57 yıllık köklü geçmişi ile bilimin, teknolojik gelişmelerin, topluma fayda sağlayan projelerin öncüsü olarak bir dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmalarını sürdürmektedir. Seçkin ve donanımlı eğitim kadrosuna sahip üniversitemiz, yaklaşık 2500 akademik personel ile gerek ulusal gerekse uluslararası çalışmalarıyla Türk Yükseköğretiminde ve bilim dünyasında etkin bir konumdadır. 10 bini aşkın lisansüstü öğrencisi başta olmak üzere, örgün ve açıköğretimde 110 bini geçen öğrenciye öğretim vermektedir. Şüphesiz bu çabaların nihai amacı ülkemizi daha iyi noktalara getirmektir. Ülke olarak bu doğrultudaki amacımız Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında dünyadaki en güçlü 10 devletten birisi olmaktır.” şeklinde konuştu.

Program sonunda; birinci, ikinci ve üçüncülüğe seçilen proje sahibi öğrencilere ödüller verildi. CİHAN

Yorumlar