TÜBİTAK proje yarışması bölge elemelerine Yamanlar damgasını vurdu

TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nın Ege Bölgesi elemelerine, Özel Yamanlar Koleji damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK proje yarışması bölge elemelerine Yamanlar damgasını vurdu

TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nın Ege Bölgesi elemelerine, Özel Yamanlar Koleji damgasını vurdu. Üç altın, üç gümüş ve bir bronz kazanan Yamanlar, en çok madalya alan okul oldu. Yarışmanın İzmir bölge sergisi ise Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi. Müracaat eden 598 projeden 100 tanesi sergiye çağrıldı. Bunlar arasında jürinin değerlendirmesi sonucunda Özel Yamanlar Koleji öğrencilerinin hazırladığı yedi proje de ödül aldı. Üç birincilik elde eden Yamanlar öğrencileri, 5-9 Mayıs 2014 arasında Ankara finaline katılmaya hak kazandı.

Abdülkadir Pamukçu ve E.Kutay Sezen, Bilgisayar dalında “Tnode” adlı projeleriyle altın, Osman Akar ve Emre Girgin, Matematik dalında “Yeni Geometrik Eşitsizlikler Üzerine Farklı Bir Çalışma” adlı projeleriyle altın, Ahmet Kömür ve Musa Arık, Sosyoloji dalında “Kişi Mesleğidir Sosyoloji” adlı projeleriyle altın, Gizem Nur Çolak ve Gülbahar Bozkurt, Biyoloji dalında "Kırmızı Kantaron ve Kudret Narı Bitki Ekstratlarının Sinir Hücresi Kökenli Kanser Hücreleri Üzerine Nörotoksik Etkilerinin İncelenmesi" adlı projeleriyle gümüş, M.Akif Atıcı ve Veli Toraman, Bilgisayar dalında “Madenci” adlı projeleriyle gümüş, Furkan Şaylı ve Ahmet İleri, Matematik dalında “Pell ve Pell Tipi Denklemlere İndirgemeli Diziler Yardımıyla Çözüm Bulma” adlı projeleriyle gümüş, Ö.Faruk Kayar ve Ömer Avcı, Matematik dalında “Geometri Problemlerini Karmaşık Düzleme Taşıyarak Çözüm Bulma” adlı projeleriyle bronz madalya kazandı. Öğrenciler ödüllerini, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün elinden aldı. CİHAN

Yorumlar