TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Tanıtım Toplantısı yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Kırşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kırşehir'de TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Tanıtım Toplantısı yapıldı.     Öğretim elemanları...

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Tanıtım Toplantısı yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Kırşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Kırşehir'de TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Tanıtım Toplantısı yapıldı.

    Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, “Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetleri yanında araştırma faaliyetleri yürütmeleri gerekmektedir. Araştırma yapmak için bütçeye ihtiyaç vardır. TÜBİTAK bu desteği veren en önemli kurumlardan biridir.” dedi.

    Fen- Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak katılan ARDEB Bilimsel Programlar Uzmanı Fatih Sinan Esen, TÜBİTAK’ın, misyonunu açıklayarak söze başladı. Yıllar içerisinde önerilen proje sayısındaki artıştan bahsederek TÜBİTAK’ın 10 başlık atında verdiği destek programlarına açıklık getirdi. Esen, “Teşvik programlarına başvuru yapılan eserlerde projelerin özgün olması ve B planının olması kabul oranını artırmaktadır. Çalışmanıza ret cevabı gelse bile bu sizin için çok iyi bir geri bildirim sunmaktadır, revize ederek yeniden değerlendirebilirsiniz. Hakemler kendilerine ne sunduysanız onu değerlendireceklerdir. Proje sunmak, yürütmek bir eğitim ve tecrübe gerektirdiği için önce küçük bütçeli ve kısa süreli projelerle başlanabilir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar