TŞOF Başkanı Apaydın: Delegelere verilen harcırahtır

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun (TŞOF), Ankara Ticaret Odası Congresium’unda gerçekleştirilen 30. Olağan Genel Kurulu'na ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti. Başkan Fevzi Apaydın, “Birçok gazetede...

Google Haberlere Abone ol
TŞOF Başkanı Apaydın: Delegelere verilen harcırahtır

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun (TŞOF), Ankara Ticaret Odası Congresium’unda gerçekleştirilen 30. Olağan Genel Kurulu'na ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti. Başkan Fevzi Apaydın, “Birçok gazetede manşetten abartılarak verilen bu haber, haberde bulunması gereken gerçeklik, objektiflik ve tarafsızlık ilkelerine aykırıdır. En önemlisi şahsım ve temsil etmiş olduğum kurumun tüzel kişiliğini rencide edecek şekilde yasal mevzuat göz ardı edilerek kaleme alınmıştır.” dedi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 28/a maddesi gereğince, TŞOF Genel Kurulu'nun, Türkiye’nin 698 il/ilçesinde kurulu bulunan meslek odalarının seçilmiş başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Apaydın, şöyle dedi:

"Bu yasal düzenleme doğrultusunda federasyonumuzun 30’uncu olağan genel kurulu 03. 06. 2014 tarihinde 4017 genel kurul üyesinin katılımı ile yapılmıştır. Genel kurul üyeleri, yasadaki düzenleme gereği Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcilerinin gözetiminde, hazirun listelerini imzalayarak, genel kurul üye kimlik belgelerini ibraz ederek salona alınmışlardır. Hazirun listesini imzalayarak genel kurula katılan ve Ankara dışından gelen üyelere, 5362 sayılı yasanın 56’ncı maddesi gereğince, bir önceki genel kurulda belirlenen ve yasal hadleri aşmayan yolluk (harcırah) ve konaklama ücretlerinin ödenmesi yasal zorunluluktur. Bu yasal zorunluluk nedeniyle, yasa ve genel kurulda belirlenen ve kabul edilen iki günlük harcırah bedeli olan 428.40 TL yerine, yönetim kurulu kararı ile iki günlük harcırah bedeli olarak 250.00-TL harcırah bordrosu ve imza karşılığı genel kurul üyelerine ödenmiştir."

“OY ATANA 250 TL VERİLMEDİ”

Genel kurul üyelerinin 5362 sayılı yasanın 56’ncı maddesi gereğince konaklamalarının da federasyonun organizasyonunda yapıldığına işaret eden Apaydın, 4 yılda bir yapılan genel kurulda, bir önceki genel kurulda kabul edilen harcama kalemlerinden karşılanmak üzere, genel kurul anısı olarak kemer, anahtarlık, kimlik cüzdanı ve kravattan oluşan hediye paketi hazırlanıp, dağıtıldığını ifade etti. Genel kurulun yapıldığı tarihden çok önce, mevcut yönetime karşı “Muhalefet” olmadığının tüm genel kurul üyelerince bilindiğini ifade eden Apaydın, şöyle devam etti:

"Genel kurula katılan üyelerin yol giderleri federasyonumuzca kesinlikle karşılanmamıştır. Özellikle genel kurul seçimleri, 5362 sayılı yasanın 49’uncu maddesi gereğince İlçe Seçim Kurulu hakimi denetiminde “Gizli oy, açık tasnif” esasına göre yapılmış olup, seçimlere gölge düşürülecek hiçbir iş ve işlem yapılmamıştır. Haberde yapıldığı gibi “Oy atana 250.00.-TL” verilmemiştir. Genel kurul kararlarına, Türk örf ve adetlerine, misafirperverliğe uygun olarak maddi değeri fahiş olmayan ancak genel kurul anısı olarak değerlendirilecek 'hediye paketi', 'Hediye yağmuruna tutuldular' şeklinde çarptırılarak habere konu yapılmıştır. Genel kurul üyelerinin konaklamaları federasyonumuz tarafından karşılanmıştır. Yasal, genel kurul kararlarına uygun ve her şeyden önce insani ihtiyaçtan doğan bu işlemin '5 yıldızlı otellerde ağırlandılar' şeklinde haber yapılması tek kelime ile vicdanları yaralamıştır. Bu insani konunun, habere alet edilmesi dahi okuyucuyu bilgilendirmek değil, kurumu ve şahsımı yıpratmaya yöneliktir. Geriye dönük, her genel kurulda yapılan bu yasal işlemleri, sanki ilk defa yapılıyormuş gibi habere konu yapmak bu yolla 'Rakibi olmayan ve tek liste ile seçime giden' kurumumuzu ve şahsımı derinden rencide etmiştir."

CİHAN

Yorumlar