TSK ve Emniyet görevlileri darbe girişimini protesto etti

TSK ve Emniyet'te görev yapan sivil memurlar, Kızılay'da toplanarak darbe girişimini protesto etti

Google Haberlere Abone ol
TSK ve Emniyet görevlileri darbe girişimini protesto etti
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet'te görev yapan sivil memurlar, Kızılay'da bir araya gelerek FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) ve Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) üyesi sivil memurlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz ve SİM-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun'un da bulunduğu eylemde hazırlanan ortak açıklamayı, SAVDES-SEN Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Kadir Akgün okudu.

Sivil memurun dün olduğu gibi bugün de TSK ve Emniyet içinde demokrasinin sigortası olduğu belirtilen açıklamada, vatanseverlik ile vatan hainliği arasındaki ince çizgide sivil memurun milli iradenin yanında olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Sivil memurların, FETÖ, PKK, DAEŞ, PYD ve daha ne kadar terör örgütü varsa hepsini lanetlediği kaydedilen açıklamada, "Demokrasimizin, parlamentomuzun, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve seçilmiş Başbakanımızın yanında olduğumuzu beyan ederiz." denildi.
"TSK bizler için her zaman peygamber ocağıdır ve onun bu sıfatını kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir." ifadesine yer verilen açıklamada, devletin silahını kendi vatandaşına çeviren hainlerin, hak ettikleri cezayı en ağır şekilde ve misliyle bulacakları belirtildi. Açıklamada, "Allah'ın gazabı bu hainlerin ve işbirlikçilerin üzerlerine olsun." ifadesi yer aldı.

Kendilerine ulaşan bilgilere göre, kalkışmanın yaşandığı yerlerde bazı sivil memurların darbeci subaylar tarafından evlerine gönderildiği, bazı yerlerde de kanunsuz emirler verildiği ancak nöbetçi sivil memurların bu emirlere uymadığı kaydedilen açıklamada, "Sivil memur olarak yıllardan beri hep söylemiş olduğumuz ve bizlerin prangası olan darbe yasalarına karşı duruşumuzun haklılığı bu zor günlerde daha da ortaya çıkmıştır." değerlendirmesi yapıldı.

Yorumlar