TSK, Suriye Sınırına Hendek Kazıp Silah Yığıyor

TSK tarafından, Suriye sınırına devasa hendekler kazılmaya başlandı. Ayrıca, Şırnak sınırına uzun menzilli obüs topları ve tanklar sevk edildi. Hedefin IŞİD olabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
TSK, Suriye Sınırına Hendek Kazıp Silah Yığıyor

Mardin ile Suriye'nin Kamışlı kenti içinde sınırın Türkiye tarafında 2. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı askeri personel sebebi ile hendek kazıldığı görüldü. Yaklaşık 1,5 mt. genişliğinde, 1,5 mt. derinliğindeki hendeğin hukuk dışı geçişlerin önlenmesi ve kaçakçılıkla savaş kapsamında yapıldığı değerlendiriliyor.

2 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR

Kazı çalışmaları 2 iş makinesi sebebi ile sürdürülürken hudut hattında da güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

ŞIRNAK SINIRINA OBÜS SEVKİYATI

Öte yandan Nusaybin'den Şırnak sınırına, bir uzun menzilli obüs topu ile bir Karayel tankı gönderildi. Bugün sabah saatlerinde, Kızıltepe anlamında gelen askeri TIR'lar üstünde olan uzun menzilli bir obüs topu ve bir Karayel tankı, İpek Yolu'ndan geçerek Cizre ilçesine doğru gitti. Askeri top ve tankı taşıyan TIR'ların güvenliği, iki askeri zırhlı Kobra vasıtası sebebi ile sağlandı.

ARINÇ: MARTTA IŞİD'E KARA OPERASYONU YAPILACAK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün, A Haber'de yaptığı izahatda, şunları söylemişti: 'Mart ayında IŞİD'e kapsamlı bir operasyon planlanıyor. IŞİD fazla fazla çılgınca eylemler de yapabilir, Türkiye'yi mesul da tutabilir. Bunları da adisyon etmek lazım. Bir proje dahilinde sırf Başbakanımızın başlayın demesi ev direktifine bağlı bir konu olmasını 15 gün öncesinden bir ay öncesinden biliyoruz. Belki birkaç ay öncesinden bir hücum olursa ne yapılacağı fazla fazla dakik hesaplarla yapılmıştır. Sadece uygulayın emri verildiğinde düğmeye basıldığında harekete geçme onların görevi şekilde kalmıştı.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar