TSK, Hakkari dağlarında tahliye eğitimi yaptı

Kara Havacılık Komutanlığı, Hakkari'de DSAR (arama-kurtarma) helikopteri ile birlikte Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı bölgesinde dağ ipi, vinç, Havırda Bindirme ve Havırda Tahliye eğitimi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TSK, Hakkari dağlarında tahliye eğitimi yaptı

Kara Havacılık Komutanlığı, Hakkari'de DSAR (arama-kurtarma) helikopteri ile birlikte Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı bölgesinde dağ ipi, vinç, Havırda Bindirme ve Havırda Tahliye eğitimi yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları ayrıca Uludere’de düşme sonucu kafasını taşa çarparak yaralanan köy korucusunun oğlunu temin edilen helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Hakkâri’de görevli Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi, 6 Şubat’ta, Kara Havacılık Komutanlığı DSAR arama kurtarma helikopteri ile birlikte Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı bölgesinde Dağ İpi, Vinç, Havırda Bindirme ve Havırda Tahliye eğitimi yaptı.

ŞEHİT AİLELERİNE YEMEK

TCG TURGUTREİS fırkateyni, 4-6 Şubat arasında Sinop Limanı’na ziyaret gerçekleştirdi. Liman ziyareti süresince halkın ziyaretine açılan gemide şehit ve gazi ailelerinden oluşan vatandaşlara öğle yemeği verildi.

İstiklal Savaşı’nda, İkinci İnönü Muharebeleri sırasında Ormangöze’de yapılan muharebede yaralanan ve kaldırıldığı Eskişehir Hilal-ı Ahmer Hastanesinde 27 Nisan 1921 tarihinde şehit olan Üsteğmen Mehmet Neşet'in ailesine 22 Mayıs 1926 tarihli kararla, M5218 numaralı kırmızı kurdeleli 'İstiklal Madalyası' 2 Nisan 2002 tarihinde verilmişti. Genelkurmay Başkanlığınca Üsteğmen Mehmet Neşet’in Ankara’da ikamet eden oğlu Mehmet Muzaffer Önder'i ziyaret etti.

TSK ayrıca Uludere Habur köyünde ikamet etmekte olan geçici köy korucusunun düşme sonucu kafasını taşa çarparak yaralanan 11 yaşındaki oğlunu 6 Şubat’ta, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından temin edilen helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne tahliyesini gerçekleştirdi.

KABİL’DE ASKERİ LİSE ZİYARETİ

Kabil Bölge Komutanlığı tarafından 3 Şubat 2014’te Kabil Askerî Lisesi ziyaret edildi. Ziyarette Kabil Askerî Lisesi Komutanı, Kurmay Başkanı ve Öğretim Başkanı ile okulun ve danışma timlerinin faaliyetleri hakkında görüşmeler yapıldı. Türkçe ve bilgisayar dershaneleri gezildiği okulda 4’üncü Kolordu Komutanlığınca Kabil Bölge Komutanlığına gönderilen kitaplar öğrencilerin istifadesi için okula bağışlandı. Ayrıca Kabil Askerî Lisesi’nde çalışan 20 Afgan sivil memura yardım paketi verildi. CİHAN

Yorumlar