TSK'dan ayrılan pilotlar dönmeye başladı

TSK'dan çeşitli sebeplerle ayrılan pilotlar, çıkaralın yeni yasal düzenleme kapsamında yeniden orduya dönmeye başladı. Dönüş kararı alan bir grup pilot başvurularını yaptı. Daha fazla pilotun dönüş yapması bekleniyor. Dönüş kararı alan pilotlar, ilk açıklamalarında "Kartallar yuvaya dönüş yapıyor" diyerek duygularını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan ayrılan pilotlar dönmeye başladı
Sonhaberler/ Haber Merkezi 

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'dan darbe girişiminden önce farklı sebeplerle ayrılan ya da ayrılmak zorunda kalan pilotlar için yapılan yasal düzenleme ilk meyevelerini vermeye başladı. Son kanun hükmünde kararnamelerle çıkarılan düzenleme kapsamında, orduya yeniden dönmek isteyen pilotlara dönüş imkanı sağlanmıştı. Bu kapsamda ilk başvurular başladı. Dönüş başvurularının daha da artması bekleniyor. 

Yasal düzenlemenin ardından orduya dönmek isteyen bir grup pilot dün Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal'ı ziyaret etti. 6 kişilden oluşan grup pilot, yeniden orduya hizmet etmek istediklerini bildirdi. Pilotlar görüşmeden sonra ilk başvuruların da yaptı. 

Konuyla ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmi internet sitesi üzernden de bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, çeşitli nedenlerle ayrılan 6 pilotur dün Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal'ı ziyaret ettiği belirtildi. 

KHK İLE YENİDEN DÖNÜŞ İMKANI VERİLMİŞTİ

Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine dönmek isteyen pilotlara dönüş imkanı sağlanmıştı. Açıklamada, kuvvet komutanını ziyaret eden 6 pilotun bu kapsamda ilk başvurularını yaptıkları ifade edildi. 

"KARTALLAR YUVASINA DÖNÜŞ YAPIYOR"

- TSK'ya dönüş yapmak isteyen pilotlar. 


Komutanlığın açıklamasında, geri dönüş kararı alan pilotların duygularına da yer verildi. Açıklamada pilotların şunları söylediği belirtildi: Şanlı Türk ordusunun yetiştirdiği şerefli Türk subayları olarak, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasında bize düşen görevleri yapmak üzere kısa süreliğine ayrı kaldığımız kartallar yuvasına geri dönüş için ilk adımı atmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yorumlar