TRT'yi işgal girişimi davasında karar verildi

TRT'yi işgal girişimi davasında karar çıktı, 35 sanığa müebbet hapis verildi.

Google Haberlere Abone ol
TRT'yi işgal girişimi davasında karar verildi

15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin işgal girişimi ile ilgili 57'si tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Buna göre, 35 sanık müebbet hapse mahkum edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Vodafone Park ile Ümraniye'deki Casper Plaza'nın pistine helikopterle asker indirilip TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digiturk binasının işgaline ilişkin 57'si tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada, "Anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçunu işlediği gerekçesiyle 23 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 35 sanığa müebbet hapis cezası verildi. 

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Bakırköy Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda yapılan 18. duruşmaya, 57 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada, katılanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı'nın avukatları da hazır bulundu. 

Sanıklar ve avukatları, esas hakkındaki savunmalarını tamamladı. Savunmaların ardından, tutuklu sanıklar son sözlerini söyledi. 

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Anayasanın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 23 sanığın ağırlaştırılmış müebbet, 35 sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. 

Ayrıca bazı sanıklara "yayın organlarının yayınlarını engellemek", "Cumhurbaşkanına hakaret", "öldürmeye teşebbüs" gibi suçlardan 3 yılla 16 yıl arasında değişen hapis cezaları veren mahkeme, 35 sanığın ise beraatına karar verdi. 

Yorumlar