Tralleis Antik Kenti'nde tarihi eserlere zarar verdiler

Aydın’da 'Üç Gözler' olarak bilinen Tralleis Antik Kenti'ne giren kişi ya da kişiler, antik kentin hamam kısmına zarar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Tralleis Antik Kenti'nde tarihi eserlere zarar verdiler

Aydın’da 'Üç Gözler' olarak bilinen Tralleis Antik Kenti'ne giren kişi ya da kişiler, antik kentin hamam kısmına zarar verdi. Gece gerçekleştiği öğrenilen olayda, Tralleis Antik Kenti'nin içerisinde hamam bölümünde bulunan örülü tuğla sütunları devrildi ve kırıldı.

    Aydın’ın simgesi haline gelen Tralleis Antik Kenti dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zara verildi. Hamam bölümünde bulunan tuğla sütunlar devrildi ve bazıları da yerlere atılarak kırıldığı görüldü. Gece görevlinin de bulunduğu Tralleis Antik Kenti'nde olayın nasıl ve kimler tarafından gerçekleştirildiği tespit için polis soruşturma başlattı.

    Tralleis Antik Kenti'nde bu gün ayakta kalan tek yapı “Üç Gözler” olarak adlandırılan 2. asırda yapılmış olan, antik çağın eğitim, spor ve kültür açısından önde gelen yapılarından olan gymnasiuma ait kalıntı. Antik kentte, Roma dönemine ait bir hamam, tiyatro, agora, stadium ve diğer yapılar bulunuyor. Antik kentte kazı dönemleri çalışmalar yapılıyordu.
CİHAN

Yorumlar