Trafikte 'uyuşturucuya hayır' mesajı

Yeşilay gönüllüleri, gençler arasında ölümlere neden olan bonzai ve diğer uyuşturucu maddelere dikkat çekmek için trafikte etkinlik düzenledi. Trafikte pankart açan eylemciler, gençlerin uyuşturucundan kurtulması için slogan attı. Vatan...

Google Haberlere Abone ol
Trafikte 'uyuşturucuya hayır' mesajı

Yeşilay gönüllüleri, gençler arasında ölümlere neden olan bonzai ve diğer uyuşturucu maddelere dikkat çekmek için trafikte etkinlik düzenledi. Trafikte pankart açan eylemciler, gençlerin uyuşturucundan kurtulması için slogan attı.

Vatan Caddesi’nde genç Yeşilaycılar, trafik ışıkları kırmızı yanarken araçların önüne geçip pankart açtı. Pankartta ‘düşün’ mesajı veren gençler, uyuşturucu tehlikesine karşı sürücüleri ve vatandaşları uyardı. Sürücüler de kornalara basarak ve gençlerin uyuşturucu tehlikesinden kurtulması için sloganlar atarak etkinliğe destek verdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, sentetik uyuşturucu bonzaiden kaynaklanan ölümler üzerine yaptıkları uyarıların sonuç vermeye başladığını söyledi. İstanbul Emniyeti’nin yaklaşık bin 500 polisle birlikte bonzai avına çıktığına vurgu yapan Karaman, “Sevinerek görüyorum ki yaptığımız uyarılar üzerine yetkililer harekete geçiyor. Operasyonun sonuçları da gösteriyor ki gençler arasında bonzai hızla yayılıyor. Ergen ve genç yetişkinlerimizin saklanması kolay olan bu uyuşturucu maddeyi kullanması, onlarda esrardan çok daha tehlikeli bir etki bırakıyor.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar