Trafik konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Toyota Türkiye’nin ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği ‘Trafikte Araçlar ve Yayalar, Uyulması Gereken Kurallar’ temalı resim yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmaya 48 okuldan 370 resim katıldı....

Google Haberlere Abone ol
Trafik konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Toyota Türkiye’nin ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği ‘Trafikte Araçlar ve Yayalar, Uyulması Gereken Kurallar’ temalı resim yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

Yarışmaya 48 okuldan 370 resim katıldı. Bu resimler arasından ödüle layık görülen en başarılı 20 resim ödüllendirildi. Serdivan Trafik Parkında gerçekleştirilen ödül törenine il protokolünün yanı sıra Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, Kurumsal Strateji Planlama Koordinatörü Nobuo Kakimura ve Kurumsal İletişim Müdürü Adil Taşkın katıldı. Törenin bitiminden sonra başarılı öğrencilere ödülleri, protokol ve Toyota Türkiye üst yönetimi tarafından verildi. Dereceye giren 20 öğrenci Toyota Türkiye tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi. Trafik Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen törende Bahçelievler İlköğretim Okulu’nun gösterileri de beğeni ile izlendi.

Toyota Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Orhan Özer, törende yaptığı konuşmada, trafik güvenliğinin Türkiye’nin en büyük problemleri arasında yer aldığını belirterek bu konuda erken yaşlarda eğitim almanın çok önemli olduğuna inandıklarını söyledi. Özer, “Bu düşünce ile 8 yıldır trafik güvenliğine çocuklarımızın ilgisini çekmek için ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenliyoruz. Bunun dışında son 4 yıldır da her hafta bir okulumuzun 3.sınıf öğrencilerini fabrikamızda konuk ederek, temel trafik bilgilerini, emniyet kemeri kullanımının önemini, yaya geçitlerini kullanma kurallarını anlatan bir eğitim veriyoruz. Her iki faaliyetimize bugüne kadar 5 binden fazla çocuğumuz katıldı.” dedi.

Özer, Sakarya’da emniyet kemeri kullanımının daha da yaygınlaştığı, sürücü ve yayaların daha bilinçli ve duyarlı oldukları bir ortamın herkesi mutlu edeceğini belirterek şunları kaydetti:

"Bu duyarlılık daha da güvenli bir hayat sürmemizi sağlayacaktır. Bu konuda ilimiz yöneticilerinin hassasiyetlerini ve konuya özel ilgi gösterdiklerini biliyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, bugünkü trafik haftası kutlama etkinliğinde ev sahipliğini üstlenen Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri ile değerli öğretmenlerini ve resim yarışmamıza iştirak eden, dereceye giren 20 resmi yapan tüm çocuklarımızı kutluyorum."

CİHAN

Yorumlar