Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenler ağıtlarla uğurlandı

Malatya’daki trafik kazasında hayatını kaybeden 5 öğretmen ile minibüs şoförü düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenler ağıtlarla uğurlandı

Malatya’daki trafik kazasında hayatını kaybeden 5 öğretmen ile minibüs şoförü düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Malatya-Adana karayolu Tavşantepe mevkisinde minibüs ile TIR'ın çarpışması sonucu hayatını kaybeden Gövdeli İlk ve Ortaokulu'nda görevli sosyal bilgiler öğretmeni Çetin Kuşbay (29), sınıf öğretmeni Derya Şahin (29), fen bilgisi öğretmeni Alişan Ergen (26), matematik öğretmeni Erhan Yaşar (24) ve okul öncesi öğretmeni Emine Coşkun (23) ile şoför Bilal Andiç için Malatya Şehir Mezarlığı’nda resmi tören düzenlendi.

Törene öğretmenlerin yakınları, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Turan, askeri yetkililer, eğitimciler ve binlerce vatandaş katıldı.

Törende öğretmenlerin cenazesi Türk bayrağına sarıldı. Hayatını kaybeden öğretmenlerin yakınları tabutlara sarılarak ağıtlar yaktı. Sınıf öğretmeni Derya Şahin’in kardeşi ‘Bana geleceğim demişti. Cenazesi geldi' diye ağladı. Şahin’in arkadaşları da ‘gitme Derya’ diye ağıtlar yaktı. Törende yakılan ağıtlar yürekleri dağladı.

ÖĞRETMENLERİMİZ HAYATLARI PAHASINA BU ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYOR

Milli Eğitim Mehmet Bulut, törende yaptığı konuşmada, eğitim camiası olarak 5 öğretmeni kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bulut, “Bugün eğitim camiamız için hüzünlü bir gündür. Hüznümüz büyük, elemimiz sonsuzdur. Ülkemiz, milletimiz ve çocuklarımızın geleceği için Anadolu’nun her köşesinde, Hakkari’den Edirne’ye kadar her yerde özverili bir şekilde çalışan öğretmenlerimiz bazen hayatları pahasına bu çalışmayı sürdürmektedir. Onlar eğitim ordumuzun gönüllerimizde yaşayan ölümsüz neferleridir” dedi.

Törenin ardından cuma namazı sonrası hayatını kaybeden öğretmenler için cenaze namazı kılındı. Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, tarafından ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazı sonrası Erhan Yaşar ile Derya Şahin’in cenazesi Malatya Şehir Mezarlığı’nda, Alişan Ergen’in cenazesi Gündüzbey Kasabası Mezarlığı’na, Çetin Kuşbay’ın cenazesi Doğanşehir ilçesi Durucasu Kasabası Mezarlığı’na defnedildi. Emine Coşkun’un cenazesi ise memleketi Kayseri’ye gönderildi.

GENCECİK ÖĞRETMENLER EBEDİYETE GÖÇTÜ

Trafik kazasında hayatını kaybeden sınıf öğretmeni 29 yaşındaki Derya Şahin’in Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünden 2005 yılında mezun olan Şahin’in Erzurum, Antalya’da görev yaptıktan sonra 3 ay önce atandığı Gövdeli İlkokulu’nda görev yapmaya başladığı belirtildi. 3 Eylül’de yeni okulunda görev başı yapan Şahin’in evli ve bir çocuk sahibi olduğu bildirildi.

Kayserili olan Emine Coşkun’un ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği’nden geçtiğimiz yıl mezun olduğu, bir yıllık öğretmen olduğu öğrenildi. 3 ay önce Gövdeli İlkokulu’na atanan Coşkun’un 4 ay önce evlendiği ifade edildi.

29 yaşındaki Çetin Kuşbay’ın ise 6 yıl önce İnönü Üniversitesi sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünden mezun olduğu, 5 yıllık öğretmen olduğu dile getirildi. Daha önce Kars’ta görev yapan Kuşbay’ın 3 ay önce Gövdeli’ye tayin olduğu kaydedildi. Sosyal bilgiler öğretmeni olan Kuşbay’ın da 3 ay önce evlendiği belirtildi.

Malatyalı olan Alişan Ergen’in ise 2 yıllık öğretmen olduğu ve bir buçuk yıl önce evlendiği öğrenildi.
Malatyalı öğretmen Erhan Yaşar’ın ise Fırat Üniversitesi matematik öğretmenliği bölümünden 2011’de mezun olduğu, iki yıllık öğretmen olduğu ve bekar olduğu kaydedildi.

Minibüs şoförü Bilal Andiç’in de evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kazadan yaralı olarak kurtulan aynı okulda görevli sınıf öğretmeni Hamza Uzan, beden eğitimi öğretmeni Eren Güven, Kapıdere İlkokulu sınıf öğretmeni Yunus Hoşhan ile Dr. Özlem Sarıcı Üzmez’in de tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar