Trafik Haftası'nda 100 kask dağıtıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde Trafik Haftası nedeniyle motosiklet sürücülerine ücretsiz 100 kask ve 100 şapka dağıtıldı.Silifke Emniyet Müdürlüğü ve Mondial Silifke Bayisinin ortaklaşa düzenlediği kask dağıtım töreninde 100 adet motosiklet...

Google Haberlere Abone ol
Trafik Haftası'nda 100 kask dağıtıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde Trafik Haftası nedeniyle motosiklet sürücülerine ücretsiz 100 kask ve 100 şapka dağıtıldı.

Silifke Emniyet Müdürlüğü ve Mondial Silifke Bayisinin ortaklaşa düzenlediği kask dağıtım töreninde 100 adet motosiklet sürücüsüne ücretsiz 100 adet kask ve 100 adet güneşten korunmak için şapka dağıtıldı. Mondial Bayisi Tayfun Sivri’nin desteğiyle İnönü Caddesi’nde yapılan kask dağıtımı trafik ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Trafik araçlarını gören motosiklet sürücüleri önce ceza yazacak endişesiyle ekiplerin bulunduğu yere gelmek yerine ara sokaklara girmeye çalıştı. Ancak her sokak girişine yerleştirilen polis ekipleri, uygulamanın ceza yazmak amacıyla değil, ücretsiz kask dağıtımı için olduğunu söylemeleri üzerine motosiklet sürücüleri rahat bir nefes aldı.

Mondial Silifke Yetkili Bayii Sahibi Tayfun Sivri, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte motosiklet sürücülerinin arttığını bu nedenle özellikle gençlerin kask takmasını sağlamak için çalışma başlattıklarını söyledi. 100 kask ve 100 şapka emniyet müdürlüğüne teslim ettiklerini aktaran Sivri, kask dağıtımının önümüzdeki aylarda devam edeceğini, kazaların önlenmesinde ve insan hayatının kurtulması konusunda küçükte olsa bir katkı sundukları için mutlu olduklarını söyledi.

Motosiklet sürücülerine önce uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Yüksel Biçer ise polisin görevinin trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem uygulamanın yanında, önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini de sağlamak olduğunu kaydetti. Trafiğe çıkan vatandaşların yaptıkları her hatanın başka insanların hayatını da tehlikeye attığını ifade eden Biçer, her kaskın belki de bir hayat kurtaracağının unutulmaması gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar