Trafik ekipleri kar lastiği denetimlerini artırdı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kış lastiği konusunda denetim yaparak uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Trafik ekipleri kar lastiği denetimlerini artırdı

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kış lastiği konusunda denetim yaparak uyarılarda bulundu.

Trafik ekipleri Yozgat -Ankara E-88 karayolunda yaptığı uygulamada özellikle ticari araçlar üzerinde kışlık lastiği denetimi yaptı. Durdurdukları araçlarda kışlık lastiği takılı olup olmadığını kontrol eden ekipler, trafik kuralları hakkında sürücüleri uyardı. Yozgat Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul yaptığı açıklamada, 1 Aralık’tan itibaren hayata geçirilen ticari araçlarda kış lastiği uygulamasının 1 Mart 2013 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Mevsim itibariyle mutlaka araçlarında kar lastiği takılı olması gerektiğini vurgulayan Tuğrul, "Sürücülerimizin can ve mal güvenliği için mutlaka araçlarında kar lastiği takılı olmasını istiyoruz. Bu kapsamda özellikle yolcu taşıyan minibüsler, otobüsler, yük taşıyan ticari araç sürücülerimiz mutlaka kış lastiği takmaları gerekir. Zorunlu bir durum bu, takmayanlara bir hafta süre veriyoruz. Bu süre sonunda takmadıkları anlaşılan sürücülerimizin araçlarını trafikten men ediyoruz, cezai işlem uyguluyoruz.” dedi.

"KAR LASTİĞİ YÜZDE 50 ORANINDA KAZALARI ÖNLÜYOR"

Kar lastiğinin kaza riskini azalttığını söyleyen Tuğrul, "Sürücüleirmizin can ve mal güvenliği için kış lastiği çok önemlidir. Kış lastiği kazaları yüzde 50 oranında önlemektedir. Araçların yola daha çok tutunmalarını sağlar. Kış lastiği takmayan otomobillerin zincir takmalarını tavsiye ediyoruz. Kar yağışının yoğun olduğu bu bölgelerde can ve mal güvenliği için kış lastiğinin çoğunlukla araçlarda bulunduğunu kontrollerimizde gözlemliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar