Trabzonlu yatırımcılar CeBIT'e davet edildi

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Fuarı, ‘Bilişim Anadolu İle Buluşuyor’ toplantılarına Trabzon ile devam edildi. Toplantıda, Anadolu’dan gelecek olan firmalara sağlanacak...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonlu yatırımcılar CeBIT'e davet edildi

İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Fuarı, ‘Bilişim Anadolu İle Buluşuyor’ toplantılarına Trabzon ile devam edildi. Toplantıda, Anadolu’dan gelecek olan firmalara sağlanacak finansal destekler anlatıldı. Hazırlıkları süren CeBIT Bilişim Fuarı ve CeBIT Global Konferansı’nda bu yılın temasının “Gelecekte İş Yapış Teknolojileri ve Gelecekte Yaşam” olduğu kaydedildi.

Bir restorantta yapılan gerçekleştirilen toplantıya, CeBIT Bilişim Fuarı, Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Trabzon TEKNOKENT Bölgesi Genel Müdürü Ömer Kurnaz ile sektör temsilcileri, işadamları ve basın mensupları katıldı.

Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Trabzon’un bilişim gelişmekte olan iller arasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Trabzon’a gelmelerinin 3 temel nedeni olduğunu kaydeden Özer, “ Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin gerek Hannover Messe’nin gerek ise KOSGEB’in finansal destekleri ile fuara katılmalarına destek vererek uluslararası arenada potansiyel alıcılar ile buluşmasını sağlamak. Bu yıl düzenlenecek olan ‘Partner Şehir’ kavramını Trabzon’da anlatmak. Üçüncü sebep ise, Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası ile başlattığımız Trabzonlu firmaları ziyaretçi olarak CeBIT Bilişim Fuarı’nda ağırlamaya devam etmek için gereken çalışmaları başlatmak.” dedi.

Konya, Kayseri, Eskişehir, Gaziantep, Bursa, Kocaeli’ne ek olarak Trabzon’un da bu imkana sahip olsun istediklerini anlatan Özer, “Firmalar tek başına katılamasa bile ziyaretçi kapsamında yine finansal desteklerimizle fuarı ziyaretlerini sağlamak istiyoruz. Bütün bunlara ek olarak Afrika pazarına açıldık. Türk ticaret ateşelikleri açılmaya başladığı direkt uçuşlar olan bu pazarlardan alım heyetlerini de bu yılki ziyaretçi çalışmalarımıza ekledik. Fuar katılımcılarını Afrika’dan gelecek olan alım heyetleri ile bir araya getirebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. 11- 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek CeBIT’e katılacak Trabzonlu firmalara KOSGEB desteğinin dışında finansal destek sağlayarak Türk firmalarının ticaret hacimlerine önemli bir ivme kazandıracak.” ifadelerini kullandı.

‘Partner Şehir’ kavramının önemine değinen Murat Özer, CeBIT süresince partner olan şehirlerin Almanya, Hindistan, Brezilya ve Avustralya’da düzenlenen tüm CeBIT’lere, önemli organizasyonlarda yanlarında yer alacağını ve ekonomik olarak önemli çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi.

Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin de bilişim teknolojileri ve bilginin iç içe olduğuna dikkat çekti. Kuleyin, şöyle konuştu; “Bilgiyi zamanında elde edemezseniz kurduğunuz ticari olgular çağ dışı kalır. AR-GE, İnovasyon ve sürdürülebilirlik 3 sihirli kelime. İçinde bilişim teknolojileri olmayan hiçbir sektör kendini sürdüremez. Biz nasıl daha önde olacağımızı anlatmaya geldik. Teknolojik gelişmelerde gelinen çok önem verilmesi gereken taraf ‘nesnelerin interneti’ olgusu. Nesnelerin interneti hayatınızın her alanında etkili olacak. Teknolojinin bu önderliğini yakalamak en önemli amacımız.” dedi.

CeBIT Bilişim Fuarı 2014’ün yalnızca Türkiye için değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan ziyaretçilerin yanı sıra, uluslararası satın alma heyetlerinin de fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar