Trabzon’dan Avrupa’ya hamsili kültür köprüsü

Okul Ortaklıkları Projesi olarak tanımlanan, 5 ülkenin iştiraki ile yapılan Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme (Comenius) Projesi’nin uygulanmasına Trabzon’da başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon’dan Avrupa’ya hamsili kültür köprüsü

Okul Ortaklıkları Projesi olarak tanımlanan, 5 ülkenin iştiraki ile yapılan Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme (Comenius) Projesi’nin uygulanmasına Trabzon’da başlandı. Türkiye’nin koordinatör ülke olduğu Comenius Projesi’ne Almanya, İspanya, İtalya ve Polonya katılıyor. Öğretmen ve lise öğrencilerinin katıldığı proje ile ülkelerin müzik, halk oyunları ile hayata katılımı, sağlıklı yemeklerle formda kalması hedefleniyor.

Türkiye’yi, Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi'nin temsil ettiği Comenius Projesi, resmen geçen yılın eylül ayında başladı ve 2015 Haziran’ında sona erecek. Projenin Türkiye ayağının koordinatör öğretmeni Ebru Topaçlıoğlu, “Avrupa Birliği projesi olan Comenius programında Almanya, İspanya, İtalya ve Polonya’dan gelen öğretmen ve öğrencileri Trabzon’da misafir ettik. 5 gün boyunca birlikte vakit geçirirken ülkeler arasında farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduk. Hafta başında başlayan program, hafta sonunda sona erdi. 29 öğretmen ve öğrencinin iştirak ettiği program çerçevesinde, Trabzon’a 4 ülkeden gelen misafirlerimiz Türkiye’de 5 gün kaldılar. Mayıs ayının 3. haftasında da Almanya, İtalya ve Polonya ile birlikte Türkiye’den öğretmen ve öğrencilerimiz İspanya’ya gidecek. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Polonya, Almanya ve İtalya sırası ile ziyaret edilecek. Bu ziyaretler sayesinde geleceğin büyükleri olan öğrencilerimiz, farklı kültürleri, bu kültürlerin insanlarını yerinde tanıyıp öğrenmiş olacak.” dedi.

Koordinatör öğretmen Topaçlıoğlu, 4 ülkeden gelen misafirlerine, Trabzon’da hamsi ve hamsili yemekler, karalahana başta olmak üzere sağlıklı sebze yemekleri sunduklarını söyledi. Topaçlıoğlu, “Yemeğin yanı sıra kültürlerimizi de anlatma fırsatı bulduk. Bunlardan birisi de Ebru sanatıydı. Okulumuzun resim atölyesinde, ebru hocamız Ali Şentürk nezaretinde uygulamalı çalışma yapıldı. Misafirlerimize önce ebru yapımı anlatıldı ve ardından herkesin denemesi istendi. Zevkle yaptılar ve kendilerince farklı şekiller ortaya çıkarmaya çalıştılar. Yaptıkları ebruları kendine hediye ettik. Ardından Sümela Manastırı’nı ziyaret ettik. Folklor ekibimiz gösteri yaptı. Şehrimizi gezdirdik ve piknik yaptık.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar