Torunlarına kızan nine ve dedeler bilgisayar öğrendi

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na (OSMEK) giden nine ve dedeler, bilgisayar öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. 4 çocuk ve 9 torun sahibi 74 yaşındaki Recep Kuş, bilgisayar kursunun sonunda artık bilgiye çok daha rahat ulaştığını...

Google Haberlere Abone ol
Torunlarına kızan nine ve dedeler bilgisayar öğrendi

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na (OSMEK) giden nine ve dedeler, bilgisayar öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. 4 çocuk ve 9 torun sahibi 74 yaşındaki Recep Kuş, bilgisayar kursunun sonunda artık bilgiye çok daha rahat ulaştığını söylerken, 66 yaşındaki İrfan Kırmızıçiçek ise açtığı Facebook sayfasından arkadaşlarıyla iletişim kurup görüşebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Namık Kemal Mahallesi’nde açılan bilgisayar operatörlüğü ve işletmenliği kursuna katılan başarılı kursiyerler sertifikalarını aldı. Bu yıl 6 haftalık sürelerde 4 dönem olarak gerçekleştirilen bilgisayar kurslarına 57 kursiyer katıldı. Bilgisayar kursu öğretmeni Nebahat Çakıruslu, 15 yaş ve üstü bayan ve erkeklerin faydalanabildiği kurslarda, kursiyerlere bilgisayarın açıp kapatılmasından parçalarına, günlük hayatta ihtiyaç duyulacak Word ve Excel gibi temel programların yer aldığı Ofis 2000 programının kullanımını öğrettiklerini söyledi.

Kursun en yaşlı katılımcılarından 74 yaşındaki Recep Kuş, bilgisayar kullanmayı öğrenmekten oldukça mutlu olduğunu belirtti. Kuş, "Belediyenin sunduğu bu güzel imkanlarla insanlar hangi yaşta olurlarsa olsunlar kendilerini geliştirebiliyorlar. Günümüz teknoloji çağı ve bilgisayar, internet bilgi anlamında dipsiz bir derya. Artık yaşam bilgisayarlara endeksli hale geldi. Evdeki bilgisayarları kullanan çocuklar ve torunlar, bize bilgisayarı öğretmekte nazlanınca, ben de Osmangazi Belediyesi’nin açtığı kursa katılarak bilgisayar kullanmayı öğrendim. Bize böyle güzel imkanlar sunan başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum." dedi.

Bir buçuk ay öncesine kadar evde torunları ve çocuklarının kullandıkları bilgisayarın açma kapama düğmesine bir kez bile dokunmadığını ifade eden 66 yaşındaki İrfan Kırımızıçiçek, şunları kaydetti: "Torunlarımdan bana bilgisayar kullanmayı öğretmelerini istedim ancak beni ciddiye almadılar. Hatta benimle, 'Dede, bu saatten sonra internete girip sörf mü yapacaksın?' dedi. Ben de onlara kızdım ve kurslara katıldım. Bu gün kendi adıma açtığım Facebook sayfamdan arkadaşlarımı ve bana bilgisayar öğretmeye yanaşmayan torunlarımı takip edip, onlarla iletişim kuruyorum. Üstelik bu kurs için, Kumla'daki yazlığımdan kalkıp geldim. Benim yaşımdakilere tavsiyem, kahve köşelerinde oturmayı bırakıp, böyle kurslara katılsınlar. Öğrenmenin yaşı yok."

Çocuklarına kızarak katıldığı kursta bilgisayar kullanmayı öğrenen 43 yaşındaki Zeynep Gelir, "3 çocuk sahibi bir anne olarak, evdeki bilgisayarları kullanmak istediğimde çocuklarım benimle dalga geçti. Ben de onlara kızıp kursa katıldım. Artık onlar gelip, Word ve Excel kullanımı hakkında bana bilgi soruyor. Böyle bir imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar