Toroslu öğrencilerin matematik projesi Türkiye ikincisi oldu

Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi'nden iki öğrenci, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda matematik dalında Türkiye ikincisi oldu. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire...

Google Haberlere Abone ol
Toroslu öğrencilerin matematik projesi Türkiye ikincisi oldu

Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi'nden iki öğrenci, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması'nda matematik dalında Türkiye ikincisi oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın bu yıl 45. kez düzenlediği 'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda final heyecanı yaşandı. 81 ilinden 17 bin 486 öğrencinin toplam 10 bin 418 proje ile başvurduğu yarışmada, bölge ve final maratonunun ardından en iyi projeler belirlendi. Bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, sosyoloji, tarih ve psikoloji dallarında ödüle layık görülen proje sahipleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Şura Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Yarışmada Özel Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencilerinden Mehmet Ali Şimşek ve Enes Faruk Çona hazırladıkları 'Eşitsizliklerde Yeni Bir Metot: Altın Dokunuş' isimli projeleriyle matematik dalında Türkiye ikincisi oldu. Başarılı öğrenciler, "Bu başarımızın tesadüfi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu süreçte yoğun ve tempolu bir şekilde hem okul derslerimize hem de projemize çalıştık. Aylardır üzerinde çalıştığımız projemizin ödüle layık görülmesi bizi daha da mutlu etti. Proje ve olimpiyatlara hazırlık sürecinde bize her konuda destek olan okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Başarılı öğrenciler para ödülünün yanı sıra üniversite sınavında ek puan da alacak. CİHAN

Yorumlar