"Toplumda dershanelere operasyon algısı oluştu"

Alevi Kültür Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Ünal Ateş, bakanlar kurulunda görüşülerek 2015 yılında kapatılması karara bağlanan dershane tasarısıyla ilgili, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan belgelerin ardından toplumda, dershanelere yönelik düzenlenen bi.

Google Haberlere Abone ol
"Toplumda dershanelere operasyon algısı oluştu"

Alevi Kültür Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Ünal Ateş, bakanlar kurulunda görüşülerek 2015 yılında kapatılması karara bağlanan dershane tasarısıyla ilgili, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan belgelerin ardından toplumda, dershanelere yönelik düzenlenen bir operasyon algısı oluştuğunu söyledi. Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili de dershanelerin kapatılmasıyla oluşacak sosyal açığın yerini hiç bir şeyin dolduramayacağını vurguladı.

Geçen hafta düzenlenen bakanlar kurulu toplantısı ardından, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın açıklamalarını değerlendiren Alevi Kültür Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Ünal Ateş, dershanelerin 2015 yılında kapatılacak olmasını ‘topun taca atılması’ olarak ifade etti.

Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine bir takım oyalama taktikleri denendiğini açıklayan Ateş, “Topun taca atılması yani vakit kazanmak ve konuyla ilgili her kesimden kamuoyunda ciddi tepkiler oluştu. Bunun önünü alabilmek için bir takım bahanelerle, baktılar işin içinden çıkılamayacak. Biraz daha nasıl oyalarız, nasıl oyalama taktiğine gideriz, oradan anlaşılan durum bu. Konuyla ilgili farklı şeyler de var. Taraf Gazetesi'nin yayımladığı belgelerden tutun da bunun bir operasyon olduğu ve bu yönde bir takım adımlar atıldığına yönelik kaygılar, toplumda bu düşünce oluştu. Bunu da kimse inkar edemez.” dedi.

"AKŞAM YATIP SABAH KALKIP BİR ŞEYE KARAR VERİYORLAR"

Ülkeyi yönetenlerin intikam ve öç alma duygusuyla hareket etmemesi gerektiğini belirten Ateş, “Bu bir siyasi çekişme uğruna yapılacak bir hareketse, bu çok çirkin ve yanlış bir davranış. Bir kere herkes adımını dikkatli atmak zorunda. Bu ülkeyi idare edenler intikam duygusuyla ya da öç alma duygusuyla hareket etmezler. Eğer eğitim anlamında bir şeyler yapmak istiyorlar ise öncelikle dershanelere olan ihtiyacın bitip bitmediğine kara vermek lazım. Bir de bizim iktidarın çok sık yaptığı bir yanlış var. Akşam yatıp, sabah kalkıp bir şeye kara veriyorlar. Kamuoyunda enine boyuna tartışılmadan altyapısı hazırlanmadan bir takım kanunlar çıkartıyorlar. Son dönemde, eğitimde bunu gördük, sağlık sektöründe bunu gördük, 6331 Sayılı İş Güvenliği Yasası'yla bunu gördük. Şimdi de dershaneler husussunda alelacele birden bire gündemde yokken ortaya çıkan bir durum var.” diye konuştu.

Dershane sektöründe 100 bine aşkın insanın istihdam edildiğini aktaran Ateş, şunları kaydetti: “Biz öğretmenleri devlet kadrosuna alacağız’ yaklaşımıyla bu sorun çözülmez. O zaman birileri de çıkar size der ki ‘önce atanamayan 300 bin öğretmeni atayın, ondan sonra dershane öğretmenlerini devlet kadrosuna alın’ der. Ben bu anlamda alelacele dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.”

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili ise dershanelerin kapatılmasıyla oluşacak sosyal açığın yerini hiç bir şeyin dolduramayacağını vurguladı. Eğitim kurumlarının bugüne kadar başarılı bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden İbili, şöyle konuştu: “Dershanelerin bugüne kadar başarılı bir şekilde çalışmasından mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında oralardan aldığı bilgiler doğrultusunda sosyal hayatın içerisinde kendilerini ifade etmekteler. Özellikle eğitim seviyelerinin daha da başarılı hale geldiğini görüyoruz. Dershanelerin kapatılacağını duyduğumuzda üzülüyoruz. Bu durumda çocuklarımız okuldaki bilgilerle yetinecekler, dershaneler buna ek bilgiler ekliyordu. Dershanelerin kaldırılması bizim için doğru bir şey değil. Sosyal açıdan dershanelerin boşalttığı alanı hiç kimsenin dolduracağına inanmıyoruz. Çünkü oralar eğitim yuvası. Birden bire oraların dönüştürülmesi bize göre doğru bir şey değil.”



CİHAN

Yorumlar