Toplum Destekli polisler çocuklarla sinemaya gitti, buz pateni yaptı

İzmir'de “Çocuklarımızı Kazanalım” projesi kapsamında eğitim alan 30 Toplum Destekli Polislik birimi çalışanı ve 90 çocuk önce sinemaya gitti, ardından buz pateni yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Toplum Destekli polisler çocuklarla sinemaya gitti, buz pateni yaptı

İzmir'de “Çocuklarımızı Kazanalım” projesi kapsamında eğitim alan 30 Toplum Destekli Polislik birimi çalışanı ve 90 çocuk önce sinemaya gitti, ardından buz pateni yaptı. Dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması ana fikriyle İzmir Üniversitesi tarafından sürdürülen projesi kapsamında Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli polisleri, çocukla keyifli bir gün geçirdi. Aralarında ilk defa sinemaya gidenlerin de olduğu, yaşları 7 ile 17 arasında değişen çocuklar, patlamış mısır ve içecek eşliğinde film seyretti, polis ağabey ve ablalarıyla birlikte buz pateni yaptı. Proje Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yeşim Deniz ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Öztürk Yılmaztekin eşliğinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Engin ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Gökhan Emiroğlu ile birlikte alışveriş merkezini dolaşan çocuklarla polislerin dostluğu perçinlendi.

İzmir Üniversitesi’nde 22 Ekim 2013'ten bu yana her hafta beşer saat, interdisipliner şekilde aldıkları Eğitim, Hukuk, Psikoloji, Çocuk Gelişimi ve Sağlık üzerine eğitimlerin büyük faydasını gördüklerini belirten Toplum Destekli Polislik çalışanları, “Çocuklarla birlikte zaman geçirirken öğrendiklerimizi uygulama şansı buluyoruz. Onlarla kurduğumuz ilişkilerin, her geçen gün daha sağlıklı ve yapıcı hale geldiğini görmek mutluluk verici.” diye konuştu. Başka sosyal etkinliklere de katılacak olan çocuklar, yine polis ağabey ve ablalarıyla birlikte futbol maçı yapacak, rol model çalışmalarına katılacak. CİHAN

Yorumlar