Toplu taşıma araçlarına kameralı takip

'Toplu taşıma araçlarında güvenlik' konusunda yapılan çalışmalar sonucu kameralı takip sistemi kurulması kararlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Toplu taşıma araçlarına kameralı takip

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin peşinden gündeme gelen ’toplu taşıma araçlarında güvenlik’ konusu için teknik ekibin çalışmalarını tamamladığını ve belediye sınırları içinde hizmet sağlayan toplu ulaşım araçlarına ’kameralı takip sistemi’ kurulmasının müsait görüldüğünü belirtti.

KAMERALI TAKİP SİSTEMİ

Konuya ait yazılı izahat oluşturan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Federasyonumuz sebebi ile oluşturulan teknik ekibimiz yaptığı çalışmaların yanı sıra, şu an kullanılan ve iyi neticeler tahsil edilen ’kameralı takip sistemi’nin belediye sınırları içinde hizmet sağlayan toplu ulaşım araçlarına kurulmasını müsait gördü” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Buton ve kameralı takip sistemi üstünde yapılan çalışmalarda en müsait yöntemin ’kameralı takip sistemi’ olduğunu kaydeden Apaydın, “Konunun bir an öncelikle uygulamaya konulması için yapılan çalışmanın sonucunu İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirdik. Hatta konunun önemine binaen yapılacak bulunan ilk ‘Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu’nda gündeme alınması için de yazıyla müracaatta bulunduk. Özetle belediye sınırları içinde hizmet sağlayan toplu ulaşım araçlarına kameralı araç takip sistemi takılmak suretiyle, yolcuların ve şoförlerin can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla izlenmesi, denetlenmesi ve uygulamaya ait usul ve esasların belirlenmesi hususunda 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“KAMERALI ARAÇ TAKİP SİSTEMİ DAHA ÖZELLİKLİ”

Kameralı araç takip sistemini tercih etmelerindeki en mühim etkenin fazla aşırı amaçlı ve tıpkı sürede muhtelif noktalardan arabanın ve içerisinin takip edilebilmesi olduğunu kaydeden Apaydın, şunları söyledi:

“Uygulamasında iri fayda gördüğümüz ‘kameralı araç takip sistemi’ durak, oda ve belediyeler sebebi ile 24 saat süreyle takip edilebiliyor. Sürücülerin müspet ve menfi hareketleri yakından izlenerek, yanlış yapmaları biçiminde anında sesli şekilde uyarılabilecekler. Kameranın kayıt yaptığı görüntüler geriye dönük 30 gün zaman ile depolanıp saklanabiliyor. En önemlisi, bu uyum ile toplu taşıma araçlarında yaşanan hırsızlık ve cepçilik olaylarının da önüne geçilebilecektir. Yine uyum yardımı ile toplu taşıma araçları duraklarda lüzumsuz bekleme yapamayacaklar ve çalıştıkları hat dışına çıkamayacaklardır.

Bunların yanı paradigma trafikte kaide tanımayan sürücülerde bu uyum yardımı ile kurallara uymak durumunda kalacak ve fer ihlali bile yapamayacaklardır. Bu da kazaların asgariye inmesine olanak sağlayacaktır. Kameralı takip sisteminde araç durmadan kapılar açılamayacak, kapılar kapanmadan araç devinim edemeyecek. Böylece hizmetin kalitesi artacak. Kalitenin artarak çoğalması ile yurttaşlarımız şikayet yerine memnuniyetlerini dile getireceklerdir.”

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar