Topbaş, okul açılışı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir’de KİPTAŞ tarafından yapımı tamamlanan İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’nun açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş, okul açılışı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir’de KİPTAŞ tarafından yapımı tamamlanan İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’nun açılışını yaptı. Törene okula adı verilen şehit polis memuru Mustafa Erdoğan’ın ailesi de katıldı.

Başakşehir İBB Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı. Açılışa İBB Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, okula adı verilen şehit polis memuru Mustafa Erdoğan’ın babası Ramazan Erdoğan, annesi Tuba Erdoğan, öğrenci ve velilerle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş açılışta İstanbul’da en çok yatırım yapılan ilçelerin başında Başakşehir'in geldiğine dikkat çekti. Başkan Topbaş, "Değişen ve gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Dünyanın herhangi bir noktasındaki olayı anında dünyanın bir başka noktası hissetmektedir. Bütün dünya birbiriyle etkileşim altındadır. Bütün insanların kaderleri birbirine bağlıdır. Dünyanın barışı, refahı ve geleceği insanlar arasındaki husumetin kaldırılarak bir sevgi yumağı oluşturmak birbirlerine karşı saygı geliştirmekten geçtiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olduğunu hatırlatan Topbaş, “Bu birlikte bulunan başkanların birçoğu İstanbul’dan birçok modeli kendi ülkelerine taşımak istemektedirler. Hatta Hollanda’nın Amsterdam ve Rotherdam belediyeleri sizden modeller almak istiyoruz diyorlar. Bizde halen hayranlıklarını gizleyemeyen İstanbul’a farklı modeller sokacağım diye iddia eden ve gerçekleri göremeyen insanlar var. Türkiye çok değişti ve gelişti. İstanbul çok farklı bir noktaya geldi. Dünya bunu konuşuyor, nasıl başardığımızı soruyor. Ama birileri halen nerelerde olduğunun farkında değiller. Farklı modelleri kendilerine ölçü alacağını söylüyorlar. Geçti onlar, Türkiye şuanda çok farklı bir noktadadır.” diye konuştu.

Dünyada metroları yapan en son İstanbul olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu: “Dünyanın en ileri teknolojisine, en modern metrosuna İstanbul sahip. İmrendikleri şehirlerin metroları bundan 50 yıl önce 100 yıl önce yapılmış, dökülüyor. Dökülen metroları var. İstanbul şuanda metroları ile ulaşım sistemleri ile onlardan çok daha ileri teknolojiye sahip bir kent haline geldi. Bilişim teknolojisini dünyada en iyi kullanan şehir İstanbul. Akıllı şehirlerin başında gelmektedir İstanbul. Birileri halen bunun farkında olamayabilir. Ama biz hizmet sevdalısıyız. Ve bu şehir hizmet etmeye doymuyor, biz de hizmet etmeye yetinmiyoruz. Daha çok daha ilerisini diyoruz.”

Son dönemde yaşanan gelişmelere göndermede bulunan Topbaş şu ifadeleri kullandı: “Hepinizin yakinen takip ettiğimiz gibi maalesef Türkiye’nin istikrarını bozucu, bölgedeki ve dünyadaki etkinliğini sarsıcı bir takım olayları yine gündeme getiriyorlar. İnanıyorum ki halkımızın feraseti bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Daha çok çalışacağız, daha çok hizmet vereceğiz. Türkiye’yi daha farklı terlere taşıyacağız. Onlar beklentilerinin karşılığını bulamayacaktır.”

Konuşmaların sonunda okulun müdürüne Kadir Topbaş tarafından Türk bayrağı ve İstiklal Marşı CD’si hediye edildi. Şehit polisin ailesi ve öğrencilerle okulun açılış kurdelesini kesen Topbaş, sınıfları gezerek öğrencilerle konuştu. CİHAN

Yorumlar