TOMA, 2 eylemciye çarptı!

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Ak Parti Mersin Yenişehir İlçe binasına yürüyüşe geçen ve polisin müdahalesi ile ara sokaklara dağılan grup, kısa sürede yeniden toplandı.

Google Haberlere Abone ol
TOMA, 2 eylemciye çarptı!

Yüzleri maskeli olan yaklaşık 200 kişilik grup Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde barikat kurarak yeniden eyleme başladı. Bunun üzerine TOMA destekli çok sayıda polis ekibi gruba müdahale etti. Muğdak Kavşağı'nda göstericilerle polis arasında yoğun kovalamaca yaşanırken, gruba müdahale eden bir TOMA yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. TOMA'nın çarptığı eylemcilerden birisinin kafasından yaralandığı ve sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 2 yaralı Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Öte yandan olaylar sırasında da 4 polisin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Polis, 11 eylemciyi gözaltına alırken, sayının artabileceği belirtildi. 

Berkin Evlan'ın ölümünü protesto etmek için saat 19.00 sıralarında ellerinde dövizlerle Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi daha sonra Ak Parti Yenişehir İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takiben Tulumba Köprüsü kesimine ulaşan eylemci grubun önü parti binasına yaklaşık 150 metre kala çevik kuvvet polisi, panzer ve TOMA'lar tarafından kesildi. Grup burada Ak Parti binasına yürümekte ısrar edince polis araçlarından eylemin kanunsuz olduğu ve dağılmaları yönünde sürekli uyarı anonsları yapıldı. Ancak grubun içinden polislerin üzerine taş, yumurta ve havai fişeklerin atılması ve güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle ortalık birden savaş alanına döndü. Eylemcilerle polisler arasında yaşanan kovalamacalar sonunda çok sayıda eylemci gözaltına alınırken, grubun parti binasına ulaşmaması için olay yerine takviye olarak gönderilen çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemleri aldı.

2 POLİS YARALANDI

Polisin müdahalesiyle gruptakiler ara sokaklara kaçmaya başlarken, atılan taşlar nedeniyle de 2 polisin yaralandığı ve götürüldükleri Mersin Devlet Hastanesi'ne tedavi altına alındığı belirtildi. Halk Bankası ile Ak Parti'nin tüm seçim bürolarında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

BİR GRUP GÖSTERİCİ YOL KAPATINCA GÖZALTINA ALINDI

Mersin'de bir grup gösterici, merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na oturarak yol kapatma eylemi yaptı.
Aralarında kadınların da olduğu 25 kişilik grup, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyerek sloganlar attı. Polis müdürleri, grubun önüne geçerek 'Yaptığınız eylem yasal değil. Trafiği aksatıyorsunuz. Dağılın yoksa sizi gözaltına alacağız' demesi üzerine, grup da 'Bizi gözaltına alabilirsiniz' diye karşılık verdi. Grubun etrafını çeviren çevik kuvvet polisleri yaka paça eylemcileri gözaltına alarak otobüse bindirdi. Gözaltına alınan eylemcilerin Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

Yorumlar