Tokat’ta bayrağa saygı yürüyüşü yapıldı

Tokat Ülkü Ocakları tarafından, Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi.Gazi Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları binası önünde toplanan kalabalık, caddeyi tek yönünü trafiğe kapatarak, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü....

Google Haberlere Abone ol
Tokat’ta bayrağa saygı yürüyüşü yapıldı

Tokat Ülkü Ocakları tarafından, Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi.

Gazi Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları binası önünde toplanan kalabalık, caddeyi tek yönünü trafiğe kapatarak, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Ellerinde ve üzerlerinde büyük Türk bayrakları taşıyan grup sık sık 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'İmralı Apo'ya mezar olacak' sloganı attı. Yürüyüş yapan gruba yol boyunca esnaflar ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Çalışkan, siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığını söyledi. Çalışkan, "Son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedirler.” dedi.

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat ise 2009 yılında başlayan açılımı eleştirdi. Polat şunları söyledi; “2009 yılında başlayan PKK açılımı, hükümetin tabiriyle demokratik açılımın, biz ülküler olarak bu noktaya geleceğini sürekli söyledik. Ve şunu ifade etmek istiyoruz ki analar ağlamasın propagandası yüzyılımızın en büyük propagandalarından biridir. Bu vatan savunmasından ileriye başka bir amaç gütmemektedir. Şehitler gelmiyor diye vatan vermek bu vatana en büyük ihanettir” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar