Toğrul: Korsan taşımacılık taksi esnafımızı mağdur ediyor

KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Osman Tarık Toğrul, Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi Başkanı Naci Altay’ı ziyaret etti. Toğrul, her geçen gün taksici sayısının arttığını, bunun da beraberinde sorunlar oluşturduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Toğrul: Korsan taşımacılık taksi esnafımızı mağdur ediyor

KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Osman Tarık Toğrul, Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi Başkanı Naci Altay’ı ziyaret etti. Toğrul, her geçen gün taksici sayısının arttığını, bunun da beraberinde sorunlar oluşturduğunu söyledi.

KOOP-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Osman Tarık Toğrul, Erzurum’daki ticari taksi sayısının her geçen gün arttığını buna paralel olarak da sorunların zirve yaptığını dile getirdi. Toğrul, "Erzurum’daki ticari taksi sayısı her geçen gün arıtıyor. Taksi duraklarında sabahtan akşama kadar rızkını çıkarmak için direksiyon sallayan taksici esnafımızın sorunları aldı başını gidiyor. Taksici esnafımızın ise sorunları belli. Birçok taksi duraklarında çalışan taksi şoför arkadaşların oturup dinlenebileceği bir kulübesi bile yoktur. Özellikle korsan taşımacılık taksi esnafımızı mağdur ediyor. Hangi sektörden olursa olsun, vergi ödeyen ve kanunlara uyan esnafın hakkı aranmalıdır, onlara sahip çıkılmalıdır." dedi.

Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi Başkanı Naci Altay da odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi’nin 2 bin 100 üyesi bulunduğunu ifade eden Başkan Naci Altay, ticari taksiler için ruhsat alımları için çalışmalar başlattığını dile getirdi. Altay, "Türkiye Şoförler Odası Erzurum Şubesi 2 bin 100 üyemiz bulunuyor. Oda olarak ticari taksilerin ruhsat alımları için çalışma başlattık. Bu konuyla ilgili olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile görüştük. Başkanımız bu konuda bizlere her türlü desteği vereceklerini söyledi. Şuanda sadece ticari taksiler değil diğer sektörler bile zarar ediyor. Özel halk otobüsleri için Aktarma yolcu ve 65 yaş üstü uygulaması başlatıldı. Özel halk otobüsleri her geçen gün zarar ederken ve gün geçtikçe bataklığa sürükleniyor. Bu düzensizliğe en kısa zamanda dur denilmesini biran evvel çözüm bulunmasını istiyoruz. Özel Halk Otobüslerinin sıkıntılarının giderilmesini işitiyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar