TMO, pirinç satış rekoru kırıyor

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte vatandaşlar ucuz gıdalara ilgi göstermeye başladı. Yarı fiyatına pirinç ve yağ almak isteyen vatandaşlar soluğu Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) alıyor. Daha önce 2 ton olan günlük pirinç satışı Ramazan...

Google Haberlere Abone ol
TMO, pirinç satış rekoru kırıyor

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte vatandaşlar ucuz gıdalara ilgi göstermeye başladı. Yarı fiyatına pirinç ve yağ almak isteyen vatandaşlar soluğu Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) alıyor. Daha önce 2 ton olan günlük pirinç satışı Ramazan sebebiyle 3 tona yükseldi. Geçen yıl 150 ton pirinç satan TMO bu yılın ilk 6 ayında ise 250 ton pirinç sattı.

Piyasada 2 katı fiyatına satılan pirinç ve yağı yarı fiyatına Toprak Mahsulleri'nin sunması vatandaşları buraya yöneltti. Piyasada 5 lira olan pirinci 2,5 liraya satan TMO satış rekorları kırıyor. Piyasada pirincin yüksek fiyattan satılmasını önlemek amacıyla satış yapan TMO, uygun fiyata pirinç almak isteyen vatandaşların ilgisine neden oluyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Hasan Bolat, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte satışlarının arttığını belirterek, günlük 2 ton olan pirinç satışlarının 3 tona çıktığını söyledi. 1 Mart itibariyle şube olduklarını anlatan Bolat, vatandaşların müdürlüklerinde pirinç satıldığını yeni yeni öğrendiğini belirterek, vatandaşların duymasıyla birlikte satışlarının arttığını ifade etti. Geçen yıl pirinç satışlarının 150 tonu bulduğunu kaydeden Şube Müdürü Hasan Bolat, bu yılın ilk 6 ayında ise vatandaşların ilgi göstermesiyle birlikte satışlarının 250 tona ulaştığını dile getirdi.

Hasan Bolat, pirincin yanı sıra fındık yağı satışı yaptıklarını belirterek, fındık yağının da piyasadan ucuz olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar