TKDK Manisa'da mahalli ürünlere hibe desteği verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü, mahalli ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi projelerine de hibe desteği vermeye başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
TKDK Manisa'da mahalli ürünlere hibe desteği verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü, mahalli ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi projelerine de hibe desteği vermeye başlayacak. 12. çağrı ilanından önce Manisa’nın mahalli ürünler listesi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından onaylandı. TKDK İl Koordinatörü Ahmet Işık, yaptığı açıklamada IPARD kapsamında mahalli ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi tedbiri de dahil 10 başlıkta hibe destekleri sağladığını söyledi.

Işık, “Bu hibe destekleri 10 üst başlıkta, toplam 16 başlıktan oluşuyor. Manisa İl Koordinatörlüğü, 10 üst başlıktan biri olan yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi kapsamında hibe desteği sağlayamıyordu. Bunun için Manisa iline ait yerel ürünler listesini, AB Komisyonu'nun onaylamasına ihtiyaç duyulmaktaydı. Hazırlanan yerel ürünler listesi, Manisa İl Koordinatörlüğü’nden TKDK Destekleme Kurumu Merkez Teşkilatı'na ulaştırıldı. Merkez, bu listeyi doğrulayıp onayladı ve ardından Hazine Müsteşarlığı'na sundu. Hazine Müsteşarlığı, AB Komisyonu ile yaptığı görüşmeler neticesinde mevcut yerel ürünler listesini güncelleyerek Manisa İl Koordinatörlüğü'nü dahil etmiş oldu ve Manisa iline bir müjde olarak, 111 adet farklı yerel ürünle ilgili proje hazırlamanın önü açıldı.” dedi. Listenin onaylanmasıyla birlikte bütün hibe desteklerini sunmaya devam ettiklerini belirten Ahmet Işık, "12. çağrı ilanından önce listenin yayınlanmış olması, yerel ürünlerle ilgili proje hazırlamak isteyen potansiyel faydalanıcılarımız için büyük bir fırsat doğurmuştur. Proje fikri olan vatandaşlar, erişim kolaylığı için koordinatörlüğümüz web sayfasında yerel ürünler listesini görebilecektir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar