'TIR'ın borcu dahi bitmemişti, bir daha Irak'a gitmek istemiyorum'

Selefi Irak-Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) tarafından rehin tutulan ve dün serbest bırakılan TIR şoförlerinden Osman Maruk, bir daha Irak'a gitmek istemediğini söyledi. TIR'ına el koyulduğu için üzgün olduğunu ifade eden Maruk, "TIR'ımı...

Google Haberlere Abone ol
'TIR'ın borcu dahi bitmemişti, bir daha Irak'a gitmek istemiyorum'

Selefi Irak-Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) tarafından rehin tutulan ve dün serbest bırakılan TIR şoförlerinden Osman Maruk, bir daha Irak'a gitmek istemediğini söyledi. TIR'ına el koyulduğu için üzgün olduğunu ifade eden Maruk, "TIR'ımı yeni almıştım, borcu komple duruyor. Devletimden yardım istiyorum." dedi.

Şanlıurfa üzerinden dün Türkiye'ye giriş yapan şoförlerden Osman Maruk, Gaziantep'te Burak Mahallesi'nde bulunan evine gece geç saatlerde geldi. 5 çocuk babası Maruk, rehin olduğu süre içerisinde yaşadıklarını Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) anlattı. Daha önce de Irak'a gittiğini, 1 yıldır da 170 bin TL'ye satın aldığı kendi aracıyla bu ülkeye mazot taşıdığını belirten Maruk, IŞİD mensuplarının kendilerini bulundukları santralden havaalanına götürdüğünü kaydetti. Burada uzun bir süre beklediklerini dile getiren Maruki, "Bugün yarın diyerek, 40 güne yakın zaman geçti. Sonra komutanları geldi. Bize serbest olduğumuzu söyledi. Ancak, arabamıza el koydular ve 'arabasız gideceksiniz' dediler. Tampon bölgeden Mahmur'a geldik. Oradan da arabaya bindirilip otele geldik. Otelde yemeğimiz, suyumuz verildi. Elbisesi olmayan arkadaşlarımıza, elbise verildi." şeklinde konuştu.

40 gün boyunca kendilerine iyi bakıldığını aktaran Maruk, "Ekmeğimiz suyumuz geliyordu. Ama biz aracımızı istiyoruz. TIR'ımızın masrafı karşılanmalı. Borcu komple duruyor. Devletten yardım istiyorum. Borç, harç edip, aldım arabamı." ifadelerini kullandı. Geçen süre içerisinde ailesiyle de her gün telefonda konuştuğunu belirten Maruk, "Telefon açıp bize bir zarar gelmediğini söylüyorduk. Beni öldürecekleri korkusu yaşamadım. Onlar da Müslümandı. 'Size bir zarar gelmez' dediler." açıklamasında bulundu.

Artık Irak'a gitmek istemediğini de sözlerine ekleyen Maruk, "Çünkü ne olduğu belli değil. Kürt devleti bir taraftan, IŞİD bir taraftan...Hangi asker olduğunu bilmiyorsun. Kürt tarafında çalışırsan iyi. Orada bir sıkıntı yok. Ama diğer tarafa bir daha gitmek istemiyorum." dedi. Maruk'un oğlu İbrahim Halil Maruk da babası geldiği için çok sevindiğini vurgulayıp, şunları söyledi: "Babam oradayken çok korkuyordum birşeyler olacak diye. İlk duyduğumuzda ağladık. Babam zordaydı. Ne zaman gelecek, nasıldır, iyi midir, diye düşünüyorduk. Serbest kalınca çok sevindik." CİHAN

Yorumlar