Tıp Bayramı'na tiyatrolu kutlama

Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği (KARSAMED) ve Şefkat Sağlık Mensupları Derneği (ŞEFKAT SAMEDER), Tıp Bayramı'nı kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Tıp Bayramı'na tiyatrolu kutlama

Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği (KARSAMED) ve Şefkat Sağlık Mensupları Derneği (ŞEFKAT SAMEDER), Tıp Bayramı'nı kutladı. 'Tepenin Uşakları' filminin yönetmeni Dr. İsmet Eraydın ve ekibinin 'Emicem Hospital' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Kutlama programında KARSAMED Başkanı Dr. Alaattin Çebi, derneğin yaptığı faaliyetlerden Sevgi Eli Projesi'ni anlattı. Dr. Çebi, "KARSAMED olarak iki kez Etiyopya, iki kez Libya, bir kez de Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Somali'de faaliyetlerde bulunduk. Son gittiğimiz Somali'de binin üzerinde hastaya bakıldı. Yarım tondan fazla ilaç, gıda ve kıyafet yardımı yapıldı. Bugüne kadar on binlerce insan Sevgi Eli aracılığıyla tedavi edildi, sağlık taramalarından geçirildi." şeklinde bilgi verdi.

KARSAMED Başkanı Dr. Çebi, daha önce gittikleri yerlerde gördükleri sıkıntının boyutunun yaptıkları işlerin geçici pansuman mahiyetinde olduğunu gösterdiğini anlatarak, şunları dile getirdi. "Acaba kalıcı hizmet adına neler yapabiliriz diye düşünüyorduk. Kimse Yok Mu Derneği'nin Somali'de yaptırmış olduğu Deva Hospital, eğitim ve araştırma hastanesi mahiyetinde düşünülmüştü. Somalili hekimler eğiterek oradaki ihtiyaca cevap verecek düzeye getirmeyi bu şekilde kalıcı hizmet verilmesi planlanmıştı. Bu bizi çok mutlu etti. Takdir edersiniz ki gittiğimiz ülkeler hep fakir zorda olan muhtaç ülkeler. Somali'de yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum. 600 km uzaktan 5 günde ancak gelebilmiş bir hastaya, biz 6 bin km uzaktan giden doktorlar baktı. Hasta bir kaç gündür hastanede yatmakta, ama bakan tek bir doktor yoktu. Sağ olsun genel cerrah arkadaşlar müdahale etti ve sağlığına kavuştu. İşin acı tarafı hastanın annesi çocuk doktoru ve kendi çocuğunu tedavi edemiyordu."

Tıp Bayramı kutlamasında söz alan Uluslararası Doğu Sağlık Çalışanları Federasyonu (UDOSAF) Genel Koordinatörü Adem Kütük de yaşanabilir bir dünyanın en önemli yapı taşlarının sağlık çalışanları olduğunu ifade etti.

Ardından Şanlıurfa Belediyesi Konservatuvar Müdürlüğü'nün sıra gecesi topluluğunun mini konseri geceyi renklendirdi. KARSAMED, yılın doktoru ödülüne Dr.İsmet Eraydın'ı layık gördüğünü açıkladı ve Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ödülü İsmet Eraydın tarafından eşine verildi. CİHAN

Yorumlar