Time To Help’in üçüncü parti yardımı Saraybosna’da

Time To Help (Yardım Zamanı) Derneği, ayni yardım projesi ile üçüncü parti yardımı Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Time To Help’in üçüncü parti yardımı Saraybosna’da

Time To Help (Yardım Zamanı) Derneği, ayni yardım projesi ile üçüncü parti yardımı Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gönderdi. Dernek, hayırseverlerin evlerinde kullanmadığı ama giyilebilecek durumda olan elbiseleri muhtaçlara ulaştırıyor. Kadın, çocuk ve erkek dış giyim elbiseleri, bebeklerin bütün elbiselerinin yanı sıra ayakkabı ve oyuncaklar da proje kapsamında muhtaçlara ulaştırılıyor.

Kullanılabilecek eşyalar muhtaç sahiplerine şu şekilde gönderilebiliyor: Eşyalar temizlendikten sonra kolilere konuluyor. Bağışçılar isterse yardım kolilerini DHL kargo evlerinden alabiliyor, ancak Deutsche Post aracılığıyla veya lojistik merkezine elden teslim ederek de yardımı derneğe vermek mümkün. Projeye göre, yardımın muhtaca ulaşana kadar yapılan bütün masrafları için kilo başına 1 Euro yardım yapılması isteniyor.

Saraybosna’da açılan yardım mağazasında muhtaçlar elbiseleri seçerek ve üstlerine deneyerek alabiliyorlar. Muhtacın para ödemeden aldığı elbiselerin kasada barkodu okutulunca yardım yapan kişiye teşekkür için e-posta gönderiliyor.
Proje koordinatörü Hakan Altun, yardım için projenin internet sayfasından işlem yapılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Kendilerine ulaşan elbiselerin bağışçı adına barkodlandığını, tasnifi yapıldıktan sonra ülkelere gönderildiğini belirten Altun, ülkelerde işbirliği yapılan derneğin açtığı mağazada muhtaçlara alışveriş ortamı sağlandığını kaydetti. Altun, “Bu proje ile yardım yapan kişinin güvenini kazanma, yardımı alan muhtacın onurunu koruma ve kullanılmayan eşyaları hizmete dönüştürme amacını taşıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar