THK, Silifke’de 65 öğrenciye model uçak yapmayı öğretti

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin’in Silifke İlçesinde 65 öğrenciye model uçak yapma kursu verdi. THK Silifke Şubesi ile Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu’nun ortaklaşa açtığı Model Uçak Kursu’na katılan 65 öğrenci sertifikalarını aldı....

Google Haberlere Abone ol
THK, Silifke’de 65 öğrenciye model uçak yapmayı öğretti

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin’in Silifke İlçesinde 65 öğrenciye model uçak yapma kursu verdi.

THK Silifke Şubesi ile Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu’nun ortaklaşa açtığı Model Uçak Kursu’na katılan 65 öğrenci sertifikalarını aldı. Okul bahçesinde yapılan törende en iyi model uçağı yapan ilk üç öğrenciye çeşitli hediyeler verildi, diğer öğrencilere ise kurs başarı belgesi verildi. Belge törenini ardından öğrenciler yaptıkları model uçakları uçurarak gösteri yaptı.

Model Uçak Rehber Öğretmenleri G. Tolga Togay ve Mahmut Dur, 3 ay içinde 65 öğrenciye model uçak yapmayı öğrettiklerini söyledi.

THK Silifke Şubesi Başkanı Mustafa Arıcan, bu kurslarla amacın gençlere Türk Hava Kurumu'nu ilgi ve faaliyete alanlarını anlatmak, Türk gençliğini havacılığa özendirmek olduğunu belirterek, "Havacılıktan da artık iş bulma imkanının Türk Hava Kurumunca sağlandığı, bunun içinde Türk hava kurumu Üniversitesinin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Uzay ve Havacılık alanında ilk Üniversiteyi açması ve buna bağlı olarak Türkiye'nin belirli bu Üniversiteler ve yüksekokullar açtı. Gençliğin daha iyi bir eğitim alarak ekonomik koşullarını en üst seviyeye çıkarmak için başlattığı bu çalışma alanıdır. Bunun içinde ilkokullardan başlayarak model uçak kurslarıyla kurumumuzu tanıtmayı, model uçak rehber öğretmenlerimizle devam ediyoruz. Bugünde Ahmet Necati Hancıoğlu model uçak rehber öğretmenlerimizi G. Tolga Toğay ve Mahmut Dur’un öğretmenlikleri ile 65 öğrencimize model uçak kurusunu verdik, kursta başarılı olan öğrencilerimize sertifikalarını okul müdürümüz ve öğretmenlerimizle birlikte verdik. Bunun yanı sıra 5 aynı ilkokulda model uçak kursu veriliyor” dedi.

En iyi model uçak yapan Melike Tekeli birinci, Gani Can ışık ikinci ve Müberra Solakoğlu ise üçüncü oldu. Model Uçak Kursuna katılan öğrenciler ise model uçaklarını uçurmanın keyfini yaşadı.

CİHAN

Yorumlar