TGS’den, Radikal’deki işten çıkarmalarla ilgili açıklama

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Radikal Gazetesi Ankara Temsilciliği’nde çalışan gazetecilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
TGS’den, Radikal’deki işten çıkarmalarla ilgili açıklama

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Radikal Gazetesi Ankara Temsilciliği’nde çalışan gazetecilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Basın çalışanlarının iş güvencesinden yoksun bırakılma tehdidiyle karşı karşıya bulunduğu belirtilen açıklamada, “Siyasi iktidarın baskı ve sansürü ile medya patronlarının ticari ilişkilerini korumak adına uyguladıkları otosansüre rağmen halkın haber alma özgürlüğü için görevlerini özveriyle sürdüren basın emekçileri iş güvencesinden yoksun bırakılma tehdidiyle karşı karşıyadır.” denildi.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye'de yaygın ve yerel medyada basın emekçilerinin düşük ücretle, sendikal ve toplu sözleşme haklarından yoksun çalışmaları devam ederken, Radikal Gazetesi Ankara Temsilciliği'nde görev yapan gazete çalışanları elektronik posta duyurusuyla işten çıkarılmıştır. Radikal Gazetesi'ndeki işten çıkarmaların Ankara Temsilciliği ile kalmayacağı, İstanbul'daki çok sayıda çalışanın da işine son verileceği bilgisi gazetede görev yapan basın emekçileri ile meslek örgütlerinde endişe yaratmıştır. Siyasi iktidarın beğenmediği haberler nedeniyle basın, ifade ve halkın haber alma özgürlüğünü hiçe sayılarak yapılan tutuklamalar, gözaltılar, yasaklamalar ve engellemeler ile basın emekçilerinin hedef aldığı bir ortamda, medya kuruluşu patronları ve yöneticileri, meslektaşlarımızın iş güvencesine daha fazla sahip çıkmalıdır. Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak, basın emekçilerini iş güvencesiz bırakan işten çıkarma kararlarına imza atan sorumluları kınıyoruz. Üyelerimiz ve tüm meslektaşlarımız adına işten çıkarma kararlarının geri alınmasını, medya patronları eliyle çalışanların haklarını gasp etmeye dönük tüm uygulamalara son verilmesini talep ediyoruz. Tüm basın emekçilerine de örgütlü mesleki dayanışmanın önemini hatırlatarak, Türkiye Gazeteciler Sendikası çatısı altına davet ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar