TGC Başkanı Olcayto, İstanbul Emniyet Müdürü Altonok ile görüştü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, gazetecilerin sıkıntılarını görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
TGC Başkanı Olcayto, İstanbul Emniyet Müdürü Altonok ile görüştü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, gazetecilerin sıkıntılarını görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilere konuşan Olcayto, basın mensuplarının emniyet müdürlüğüne girişinin yasaklanmasına ilişkin mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının henüz İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne tebliğ edilmediğinin söylendiğini belirtti. Olcayto, Altınok’un mahkemenin vereceği karara uyacaklarını söylediğini aktardı.

Turgay Olcayto, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle gazetecilerin sorunlarını görüşmek üzere bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u ziyaret etti. Olcayto ve beraberindekiler yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde kendilerini bekleyen gazetecilere açıklama yaptı. TGC Başkanı Turgay Olcayto, görüşmede özellikle emniyet binalarındaki basın odalarının kapatılması, basın mensuplarının girişlerinin yasaklanması ile mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının konuşulduğunu ifade etti.

Olcayto, “Emniyet müdürü ile yaklaşık 1 saat görüşme yaptık. Yürütmeyi durdurma kararını biliyorsunuz. Yürütmeyi durdurma kararı henüz emniyet müdürlüğüne tebliğ edilmemiş. Biz kendi dosyamızı verdik. Avukatımızın UYAP’tan aldığı dosyamızı verdik. Şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün davanın sonuna yönelik kararı bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü biliyorsunuz bu genelgeyi yayınlayan. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden davanın sonucuna göre olumlu bir karar çıkarsa odanın açılması lazım. Ama bu konuda son karar yine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün itiraz ederler mi, uzatırlar mı işi? Bilmiyorum. Ama görünen o ki; Emniyet Genel Müdürlüğü’nün emniyet müdürlüklerindeki odalarına bakışı pek sıcak değil.” şeklinde konuştu.

EMNİYETE RANDEVU İLE GİRİLECEK

Turgay Olcayto, basın mensuplarının emniyet müdürlüklerinde girişte bir zorlukla karşılaşıp karşılaşmayacaklarının sorulması üzerine, randevu alınması şartı ile bir sorun olmayacağını belirtti. Olcayto, Emniyet Müdürü Selami Altınok’un gazetelere sürekli bilgi akışı sağlamaya çalıştıklarını söylediğini de kaydetti.
Konuya ilişkin detayları aktaran TGC Başkan Vekili , Başkan Vekili Vahap Munyar da “Ayrıtı şu; diyor ki, biz meslektaşlarınızın emniyet müdürlüğü koridorlarında ellerini kollarını sallayarak dolaşmasından çok yana değiliz. Ama randevusu varsa bir konu hakkında bilgi almak istiyorsa, onu belirtir, hangi kişiyle görüşeceğini söyler ve rahatça girer.” diye konuştu. Konuyla ilgili kaygıları aktardıklarını dile getiren Munyar, Selami Altınok’un, “Eğer mahkeme ‘basın odaları açık kalacak’ derse biz bu karara uyarız diyor” dediğini ifade etti.

TGC Başkanı Turgay Olcayto 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla dün Ankara’da bulunduklarını, konuyu mecliste gurubu bulunan partilerin başkan vekilleri ile de görüştüklerini kaydetti.






CİHAN

Yorumlar