TGC Basın Müzesi'ne Ara Güler’in tablosu asılacak

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından yaptırılan usta fotoğrafçı Ara Güler’in yağlı boya tablosu, Basın Müzesi Gazeteci Portreleri Galerisi’ne yerleştirilecek. Törene Ara Güler de katılacak.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, basına...

Google Haberlere Abone ol
TGC Basın Müzesi'ne Ara Güler’in tablosu asılacak

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından yaptırılan usta fotoğrafçı Ara Güler’in yağlı boya tablosu, Basın Müzesi Gazeteci Portreleri Galerisi’ne yerleştirilecek. Törene Ara Güler de katılacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, basına hizmet veren ustaların portrelerini yaptırarak müzenin içeriğini zenginleştirmeye devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla ressam Ebülfez Ferecoğlu, usta gazeteci ve fotoğrafçı Ara Güler’in yağlı boya portresini yaptı. Portre, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Müzesi ve Bizim Gazete’nin kuruluş yıl dönümü olan 10 Haziran Salı günü saat 16.00’da düzenlenecek törenle, gazetecilik tarihine emeği geçmiş ve iz bırakan gazetecilerin tablolarından oluşan Basın Müzesi’ndeki Gazeteci Portreleri Galerisi’ne asılacak. Törene TGC Başkanı Turgay Olcayto ve yönetim kurulu üyeleri ile gazeteciler katılacak.

BASIN MÜZESİ'NDE 60’DAN FAZLA PORTRE VAR

Bünyesinde bulundurduğu eserlerle “Türk basın tarihinin hafızası” olarak nitelendirilen TGC Basın Müzesi, sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, hobilerini, kişisel eşyalarını, hobilerini sergiliyor. Şu anda 60’dan fazla gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de sergileniyor. TGC Basın Müzesi, hem basın teknolojisi hem de bu teknoloji ile üretilen gazeteler ve kitaplarla basın tarihimize ışık tutuyor. Müzede 30 binin üzerinde kitap bulunuyor. Her yıl 5 bin araştırmacı müzeden yararlanıyor.

CİHAN

Yorumlar